κανταιφι θερμιδες | πνευμονια λ πυρετος παιδια | ακτινογραφια για πνευμονια | τοκετος προωρος

Το αμινοξύ της αυτοπεποίθησηςΗ κατανάλωση τροφίμων τα οποία περιέχουν το αμινοξύ τρυπτοφάνη, φαίνεται ότι έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της αυτοπεποίθησης, όπως προκύπτει από έρευνα Καναδών επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, που δημοσιεύεται στο τεύχος Αυγούστου του επιστημονικού περιοδικού Neuropsychopharmacology.

Σύμφωνα με την έρευνα τα άτομα που κατανάλωναν 3 γραμμάρια τρυπτοφάνης ημερησίως είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση και ήταν πιο ήρεμα απ΄ ό,τι τα άτομα που λάμβαναν εικονικό συμπλήρωμα χωρίς δραστική ουσία (placebo).

Η τρυπτοφάνη, η οποία είναι ένα από τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό, μέσα από μια σειρά αντιδράσεων παράγει σεροτονίνη.

Η σεροτονίνη είναι η χημική ουσία που ελέγχει τη διάθεση και μας ηρεμεί. Χαμηλές συγκεντρώσεις σεροτονίνης έχουν συσχετιστεί με κατάθλιψη και επιθετικότητα.

Η τρυπτοφάνη βρίσκεται κυρίως στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, αλλά και σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης όπως η σόγια και τα προϊόντα της, τα όσπρια, οι διάφοροι σπόροι και ξηροί καρποί και το ρύζι.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.