Το αμινοξύ της αυτοπεποίθησης

Η κατανάλωση τροφίμων τα οποία περιέχουν το αμινοξύ τρυπτοφάνη, φαίνεται ότι έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της αυτοπεποίθησης, όπως προκύπτει από έρευνα Καναδών επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, που δημοσιεύεται στο τεύχος Αυγούστου του επιστημονικού περιοδικού Neuropsychopharmacology.

Σύμφωνα με την έρευνα τα άτομα που κατανάλωναν 3 γραμμάρια τρυπτοφάνης ημερησίως είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση και ήταν πιο ήρεμα απ΄ ό,τι τα άτομα που λάμβαναν εικονικό συμπλήρωμα χωρίς δραστική ουσία (placebo).

Η τρυπτοφάνη, η οποία είναι ένα από τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό, μέσα από μια σειρά αντιδράσεων παράγει σεροτονίνη.

Η σεροτονίνη είναι η χημική ουσία που ελέγχει τη διάθεση και μας ηρεμεί. Χαμηλές συγκεντρώσεις σεροτονίνης έχουν συσχετιστεί με κατάθλιψη και επιθετικότητα.

Η τρυπτοφάνη βρίσκεται κυρίως στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, αλλά και σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης όπως η σόγια και τα προϊόντα της, τα όσπρια, οι διάφοροι σπόροι και ξηροί καρποί και το ρύζι.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση