Βοήθεια από τον στρατό για τον αφθώδη πυρετό στη Βρετανία

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ζήτησε εκ νέου τη βοήθεια του στρατού προκειμένου να αντιμετωπίσει την αιφνίδια εμφάνιση κρουσμάτων αφθώδους πυρετού στη Βόρεια Αγγλία. Πριν απο πέντε μήνες στρατιώτες είχαν βοηθήσει στη μαζική σφαγή ζώων.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων αναφέρεται ότι ο στρατός θα βοηθήσει συντονίζοντας το έργο της σφαγής των ζώων, τόσο αυτών που έχουν προσβληθεί όσο και αυτών για τα οποία υπάρχει κίνδυνος να προσβληθούν απο την ασθένεια.

Οπως ανέφερε στο πρακτορείο Ρόιτερ κυβερνητική εκπρόσωπος,ο στρατός θα παράσχει επιμελητειακή υποστήριξη για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Σε τρία αγροκτήματα στο Νορθάμπερλαντ,που γειτνιάζει με τη Σκωτία, επιβεβαιώθηκαν 16 κρούσματα αφθώδους πυρετού.Η ασθένεια ξέσπασε στην Βρετανία τον Φεβρουάριο και έφθασε στα όρια της επιδημίας, πριν σημειώσει ύφεση.Ομως η εμφάνιση νέων κρουσμάτων ανάγκασε τους επιστήμονες να προειδοποιήσουν ότι η ασθένεια μπορεί να συνεχίσει να πλήττει τη Βρετανία για αρκετούς μήνες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση