βουβωνοκήλη μετεγχειρητικα συμπτωματα | αντιβιωση γριπης | Ανω τεταρτηmοριο κοιλιας | ταχυτητα καθιζησης | αυτι

Φάρμακο για την αρθρίτιδα κατά του καρκίνου του παχέος εντέρουΤο φάρμακο Celecoxib, το οποίο αρχικά αναπτύχθηκε για τη θεραπεία της αρθρίτιδας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη ανάπτυξης πολυπόδων στο παχύ έντερο, οι οποίοι μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο του παχέος εντέρου.

Περίπου 2.000 εθελοντές από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία ήδη μετέχουν σε κλινικές δοκιμές του φαρμάκου αυτού.

Οι πολύποδες του παχέος εντέρου προσβάλλουν περίπου έναν στους πέντε ανθρώπους και αν και τις περισσότερες φορές δεν εξελίσσονται σε καρκίνο, αφαιρούνται προληπτικά, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανή κακοήθης εξαλλαγής τους.

Το Celecoxib αναστέλλει την παραγωγή του ενζύμου COX-2, το οποίο παράγεται από τον οργανισμό όταν υπάρχει κάποια φλεγμονή. Το ίδιο ένζυμο όμως παράγεται και από προκαρκινικούς ιστούς, όπως οι πολύποδες.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αναστέλλοντας την παραγωγή του ενζύμου αυτού, πιθανόν να εμποδίζεται η ανάπτυξη καρκίνου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.