ελκοσ δωδεκαδακτυλου | μουσταλευριά θερμίδες | ευερεθιστο εντερο | καταγμα στον κοκκυγα

Γονίδια - Περιβάλλον αυξάνουν την μυωπία στα παιδιάΣυνεχή αύξηση παρουσιάζει το ποσοστό των παιδιών με προβλήματα όρασης, γεγονός που προβληματίζει τους επιστήμονες διεθνώς. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 20% των παιδιών χρειάζονται γυαλιά, ποσοστό που σε μερικές χώρες είναι πολύ υψηλότερο όπως για παράδειγμα στη Σιγκαπούρη που ανέρχεται στο 50% και στην Ιαπωνία όπου τα 2/3 των Γιαπωνέζων μέχρι την ηλικία των 17 χρονών εμφανίζουν μυωπία. Περιβαλλοντικοί παράγοντες, αλλά και ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχουν ενοχοποιηθεί γι΄ αυτό το φαινόμενο, ενώ όλο και περισσότεροι ερευνητές θεωρούν ότι η κληρονομικότητα και ορισμένα γονίδια παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Genetic Epidemiology Unit at St.Hospital στο Λονδίνο και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Investigative Ophthalmology and Visual Science και αφορούσε 500 δίδυμα στην Αγγλία, έδειξε ότι το 85% των διδύμων που έπασχαν από μυωπία ή πρεσβυωπία κληρονόμησαν την πάθηση αυτή από τους γονείς τους, ενώ ο αστιγματισμός των μισών από αυτούς, οφειλόταν σε ένα γονίδιο.

Σύμφωνα με τον Christopher J.Hammond, σύμβουλο του οφθαλμολογικού τμήματος του Νοσοκομείου του St.Thomas, το επόμενο στάδιο της έρευνας είναι να εντοπιστεί το υπεύθυνο γονίδιο, γεγονός που θα βοηθήσει τους επιστήμονες να καταλάβουν τον μηχανισμό της μυωπίας και της πρεσβυωπίας, κάνοντας έτσι πιο εύκολη την θεραπευτική αντιμετώπισή τους.

Παρόλο που ακόμα είναι νωρίς και οι θεραπείες βρίσκονται σε πρωταρχικό στάδιο, στο μέλλον είναι πιθανόν να βρεθούν ταμπλέτες ή σταγόνες οι οποίες να προλαμβάνουν τις καταστάσεις αυτές, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ.Hammond.

Ο κ. Hammond τέλος τονίζει και τον ρόλο του σύγχρονου τρόπου ζωής στην αύξηση των προβλημάτων όρασης στα παιδιά, επισημαίνοντας ότι η έκρηξη του φαινομένου της μυωπίας ιδίως στην άπω Ανατολή, πιθανώς να οφείλεται στο εντατικό διάβασμα και στην υπερβολική χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.