επικονδυλιτιδα | ανατομια χεριου | καρανικιωτης | τι ειναι το στιγμα | απονευρωση τιμη

Ο γάμος χαρίζει χρόνια στους άνδρεςΟι άνδρες που δεν είναι παντρεμένοι ή όσοι έχουν χωρίσει ή έχουν χάσει τη σύντροφό τους και ζουν μόνοι, έχουν αυξημένο κίνδυνο να αποβιώσουν από διάφορες ασθένειες, συγκριτικά με όσους είναι παντρεμένοι ή έχουν σύντροφο.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της Μ. Βρετανίας, όπου τα τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι οι εργένηδες ηλικίας 45 ετών ή περισσότερο έχουν κατά 23% αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Στην ίδια ηλικιακή ομάδα, οι άνδρες που έχουν χωρίσει έχουν αυξημένο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους πρόωρα κατά 30%.

Αντίστοιχη τύχη έχουν και οι όσοι άνδρες έχουν χηρέψει, έχοντας 20% περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους πρόωρα.

Τα πλεονεκτήματα του γάμου και της συντροφικότητας που πιθανόν να παρατείνουν τη ζωή είναι το ό,τι οι άνδρες, όταν δε ζουν μόνοι τους, τείνουν να προσέχουν περισσότερο την υγεία τους, ασκούνται πιο συχνά, ενώ καπνίζουν λιγότερο.

Επιπλέον οι παντρεμένοι άνδρες τείνουν να ακολουθούν πιο υγεινό τρόπο διατροφής και να παίρνουν πρωινό πολύ πιο συχνά απ΄ ό,τι κάνουν οι ελεύθεροι.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.