λοιμωξη | ιογενης | αγιουρβεδα γυμνος | ματια οξυγονοκολληση θεραπεια | απωλεια συνειδησης ουρων και κοπρανων

15λεπτη άσκηση χαρίζει χαμόγελα στους ηλικιωμένουςΕνας δεκαπεντάλεπτος περίπατος δεν αρκεί για να βελτιώσει την αερόβια ικανότητα ενός αθλητή, όμως είναι πολύτιμος για την υγεία ενός ηλικιωμένου. Μπορεί ο χρόνος να ακούγεται ελάχιστος, όμως η ολιγόλεπτη άσκηση βελτιώνει την διάθεση των ηλικιωμένων, τους βοηθά να λειτουργούν αυτόνομα και τους γεμίζει θετικές σκέψεις για τη ζωή.

Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Iowa State University, οι οποίοι δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στο συνέδριο Psychology of Sport and Physical Activity Conference στις ΗΠΑ. Το περπάτημα αποτελεί έναν ανέξοδο και ασφαλή τρόπο άσκησης, ο οποίος συμβάλλει στην διατήρηση του σωματικού βάρους και της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα, καθώς επίσης και στην μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη και άλλων μελλοντικών ασθενειών.

Επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 20 άτομα, άντρες και γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 53 χρόνια. Τους ζητήθηκε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά το τέλος μιας δεκαπεντάλεπτης άσκησης στο διάδρομο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το περπάτημα στο διάδρομο δημιουργούσε ευχάριστα συναισθήματα, ακόμα και κατά τη διάρκεια της προσπάθειας, σε αντίθεση με το αίσθημα που βιώνει ένας ασκούμενος όταν προπονείται έντονα. Λίγα λεπτά μετά το τέλος της 15λεπτης άσκησης, οι συμμετέχοντες ένιωθαν ευδιάθετοι, γεμάτοι ενέργεια και ικανοί να διεκπαιρώσουν τα καθήκοντα της ημέρας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.