μυκοπλασμα συμπτωματα | κακωσεις νευρων | διαιτα scarsdale | διογκωση γλωσσας | γναθος και ομοιοπαθητικη

Οκτώ τόνοι ακατάλληλα τρόφιμα κατασχέθηκαν από τον ΕΦΕΤ8.000 κιλά ακατάλληλα τρόφιμα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) ως αποτέλεσμα των ελέγχων που διεξήγαγε ο ΕΦΕΤ κατά το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου 2001, ενώ επιπλέον 41.000 κιλά ακατάλληλων ή ληξιπρόθεσμων τροφίμων κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν μετά από την αίτηση των κατόχων τους στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Η παραποίηση των ενδείξεων επισήμανσης ή παρουσίασης ή διαφήμισης προϊόντων, δηλαδή η παραπλάνηση του καταναλωτή σχετικά με την προέλευση (κυρίως για το κρέας) ή σχετικά με την ημερομηνία λήξεως αποτελούν τις παραβάσεις που βρίσκονται στην πρώτη θέση μετά τον έλεγχο του ΕΦΕΤ .

Ο ΕΦΕΤ σε σχετικό δελτίο τύπου που απέστειλε στο Care, αναφέρει ότι οι έλεγχοι ξεπέρασαν τους 1000 και πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Οι έλεγχοι (επιθεωρήσεις επιχειρήσεων τροφίμων, δειγματοληψίες, διεκαπαιρέωση καταγγελιών καταναλωτών για ακατάλληλα τρόφιμα), κατά κύριο λόγο αφορούσαν:

1. Μονάδες διάθεσης (ή επεξεργασίας) κρέατος και παραγώγων του (κρεοπωλεία, αλλαντοποιεία κλπ)

2. Χώρους μαζικής διακίνησης τροφίμων (Βαρβάκειος, Αγορά Ρέντη, Ιχθυόσκαλες, ψυγεία, αποθήκες)

3. Επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, παιδικές κατασκηνώσεις κλπ)

Οι έλεγχοι ξεπέρασαν τους χίλιους. 1030 επιχειρήσεις ελέγθηκαν στα πλαίσια των τακτικών ελέγχων και 30 επιπλέον μετά από καταγγελίες πολιτών)

Η ολοκλήρωση της ανάπτυξης και δραστηριοποίησης του ΕΦΕΤ θα επιτρέψει σε σύντομο χρονικό διάστημα την ολοκληρωμένη εποπτεία της αγοράς τροφίμων, τη συστηματική ενημέρωση των καταναλωτών και την ουσιαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων για την πρόληψη των διατροφικών κινδύνων και την αποτελεσματική προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Επιπλέον η ολοκλήρωση των "οδηγιών" για την εφαρμογή ενιαίων "Κανόνων ορθής Υγιεινής Πρακτικής" ανά κατηγορία επιχειρήσεων τροφίμων και η ενημέρωση των επιχειρηματικών κλάδων σχετικά με τις νέες απαιτήσεις διασφάλισης της υγιεινής σε όλο το φάσμα της τροφικής αλυσίδας, θα συντελέσουν στη βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των τροφίμων της Ελληνικής Αγοράς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.