Επείγουσα βοήθεια σε νοσοκομείο των Σκοπίων

Επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια προς το νοσηλευτικό ίδρυμα “Γευγελή” της ΠΓΔΜ ενέκρινε το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας. Ο υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος ενέκρινε πρόταση για την αποστολή επισιτιστικής βοήθειας και υγειονομικού υλικού, κατόπιν σχετικού αιτήματος της διευθύντριας του νοσοκομείου, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, λόγω της κρίσης στη γειτονική χώρα.

Η βοήθεια αφορά την υποστήριξη των μονάδων ψυχικής υγείας του ιδρύματος, το οποίο εφαρμόζει πρόγραμμα αποασυλοποίησης και πρόκειται να λειτουργήσει ξενώνα για τους ασθενείς.

Μέσω του προγράμματος θα διατεθεί ποσόν έως 50 εκατ. δρχ. από το καθένα από τα οκτώ Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της χώρας (εκτός του Παιδοψυχιατρικού), για την αποστολή επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας.

Επίσης, ο υπουργός ενέκρινε πρόγραμμα δωρεάν νοσηλείας παιδιών από την Παλαιστίνη στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο του πενταετούς προγράμματος 1997-01 παροχής Κρατικής Διμερούς Αναπτυξιακής Βοήθειας, θα διατεθεί συνολικά το 2001 ποσόν 870 εκατ. δρχ. για παροχή βοήθειας (ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού, υγειονομικού υλικού, εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ) σε τρίτες χώρες της Αφρικής, των Βαλκανίων και της Ασίας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση