γαστρορραγία συμπτωματα | σοδωμισμος | ενδοσκοπηση. μύτης. σκυλου | ολικη αφαιρεση στομαχου απο καρκινο

Απρόσφορη έκκριση αντιδιουρητικής ορμόνης


Είναι σύνδρομο που οφείλεται στην υπερέκκριση της αντιδιουρητικής ορμόνης. Είναι ταυτόσημο με τη δηλητηρίαση από νερό. Συνήθως το μαλπιγγιακό βρογχογενές καρκίνωμα αποτελεί την κύρια αιτία εμφάνισης του συνδρόμου. ’λλες πιο σπάνιες αιτίες είναι η πνευμονική φυματίωση, η οξεία λευχαιμία, το οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, το μυξοίδημα και οι κρανιοεγκεφαλικές βλάβες. Ακόμη το σύνδρομο μπορούν να προκαλέσουν και φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην ογκολογία (βινκριστίνη), καλιοδιουρητικά, αντιδιαβητικά.
Το κύριο πρόβλημα έγκειται στην εμφάνιση υπονατριαιμίας από αραίωση, κατάσταση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ευερεθιστότητα, λήθαργο, σπασμούς, κώμα και θάνατο.
Η θεραπεία συνίσταται στον περιορισμό της πρόσληψης τoυ νερού και στην χορήγηση δεμεκλοκυκλίνης.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.