ατελης κενωση | ιωσινοφιλια | ablation παρενεργειες | πλευριτιδα | αντρες χωρισμος | αρρυθμια | μυλη κυηση

Κλινικές δοκιμές κανναβινοειδών κατά του πόνου στην ΒρετανίαΗ πρώτη μεγάλης κλίμακας κλινική δοκιμή κανναβινοειδών, (ουσιών που περιέχονται στο φυτό ινδική κάνναβι) που θα αφορά 2000 ασθενείς και θα έχει ως στόχο τη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας τους ενάντια στον μετεγχειρητικό πόνο, ξεκινά στο νοσοκομείο Chelsea and Westminster Hospital του Λονδίνου στην Μ. Βρετανία.

Ταυτόχρονα μικρότερης έκτασης ανάλογες έρευνες διεξάγονται σε σχέση με την επίδραση των ουσιών αυτών σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο και άλλες ασθένειες, μετά από σχετική έγκριση που δόθηκε πριν δύο χρόνια από τη Βρετανική κυβέρνηση.

Μέχρι σήμερα για την καταπολέμηση του πόνου σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, όπως μετά τις πρώτες ώρες ύστερα από μία εγχείρηση, οι γιατροί χορηγούν ισχυρά παυσίπονα όπως η μορφίνη, αποφεύγοντας όμως την παρατεταμένη χορήγησή τους.

Στόχος των ερευνών είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο η χρήση κανναβινοειδών θα μπορέσει να μειώσει ακόμα περισσότερο τη χορήγηση τόσο ισχυρών παυσίπονων και να αποδειχθεί έμπρακτα αν όντως οι ουσίες αυτές έχουν κατασταλτική επίδραση στην αίσθηση του πόνου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.