Κλινικές δοκιμές κανναβινοειδών κατά του πόνου στην Βρετανία

Η πρώτη μεγάλης κλίμακας κλινική δοκιμή κανναβινοειδών, (ουσιών που περιέχονται στο φυτό ινδική κάνναβι) που θα αφορά 2000 ασθενείς και θα έχει ως στόχο τη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας τους ενάντια στον μετεγχειρητικό πόνο, ξεκινά στο νοσοκομείο Chelsea and Westminster Hospital του Λονδίνου στην Μ. Βρετανία.

Ταυτόχρονα μικρότερης έκτασης ανάλογες έρευνες διεξάγονται σε σχέση με την επίδραση των ουσιών αυτών σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο και άλλες ασθένειες, μετά από σχετική έγκριση που δόθηκε πριν δύο χρόνια από τη Βρετανική κυβέρνηση.

Μέχρι σήμερα για την καταπολέμηση του πόνου σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, όπως μετά τις πρώτες ώρες ύστερα από μία εγχείρηση, οι γιατροί χορηγούν ισχυρά παυσίπονα όπως η μορφίνη, αποφεύγοντας όμως την παρατεταμένη χορήγησή τους.

Στόχος των ερευνών είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο η χρήση κανναβινοειδών θα μπορέσει να μειώσει ακόμα περισσότερο τη χορήγηση τόσο ισχυρών παυσίπονων και να αποδειχθεί έμπρακτα αν όντως οι ουσίες αυτές έχουν κατασταλτική επίδραση στην αίσθηση του πόνου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση