κολικος εντερου | πελματικός μυς | αυξημένες τρανσαμινασες | χρονια δυσοσμη ρινιτιδα

Ναι του Λευκού Οίκου στη χρήση ανθρώπινων εμβρυονικών κυττάρωνΣχετικά με την απόφαση του να αρχίσουν να επενδύονται ομοσπονδιακά κονδύλια στην έρευνα με ανθρώπινα εμβρυονικά αρχέγονα κύτταρα, ο Λευκός Οίκος, μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων διευκρινίζεται:

"Τα ομοσπονδιακά κονδύλια θα χρησιμοποιούνται για έρευνα:

1) με τη σύμφωνη γνώμη του δότη

2) από τα επιπλέον έμβρυα που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για αναπαραγωγικούς σκοπούς και

3) χωρίς να δίνεται κανένα οικονομικό κίνητρο στο δότη.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα ομοσπονδιακά κονδύλια χρησιμοποιούνται μόνο για έρευνα αρχέγονων κυττάρων που είναι επιστημονικά ορθή, νόμιμη και ηθική, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ΝΙΗ) θα εξετάσει την προέλευση όλων των εκπονουμένων αυτή τη στιγμή ερευνών και θα δημιουργήσει ένα μητρώο όλων τα γραμμών που ικανοποιούν αυτά τα κριτήρια.

Περισσότερες από 60 υπάρχουσες γραμμές σε όλο τον κόσμο αναμένεται να μπορούν να διεκδικήσουν ομοσπονδιακά ερευνητικά κονδύλια".

"Δε θα χρησιμοποιηθούν ομοσπονδιακά κονδύλια για:

1) παραγωγή ή χρησιμοποίηση αρχέγονων κυττάρων από πρόσφατα κατεστραμμένα έμβρυα

2) δημιουργία ανθρώπινων εμβρύων για ερευνητικούς σκοπούς ή

3) κλωνοποίηση ανθρώπινων εμβρύων για οποιοδήποτε λόγο.

Η σημερινή απόφαση αφορά μόνο τη χρήση ομοσπονδιακών κονδυλίων για έρευνα στις ήδη υπάρχουσες γραμμές που ικανοποιούν τα παραπάνω κριτήρια".

"Ο πρόεδρος θα δημιουργήσει ένα νέο Συμβούλιο Βιοηθικής στο οποίο θα προεδρεύει ο Δρ. Λέον Κας, ειδικός στη βιοιατρική ηθική και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Το Συμβούλιο θα μελετά θέματα όπως έμβρυο και εμβρυακή κυτταρική έρευνα, υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, κλωνοποίηση, προληπτική γενετική, γονιδιακή θεραπεία, ευθανασία, ψυχοενεργά φάρμακα και εμφυτεύματα εγκεφάλου".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.