Η περίοδος πριν το χωρισμό πιο επιβαρυντική για τα παιδιά

Η ένταση και οι συγκρούσεις που επικρατούν μεταξύ των γονιών την περίοδο πριν το χωρισμό έχει περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά τους, απ’ ότι ο ίδιος ο χωρισμός, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο του Οχάιο και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Marriage and the Family.

Τα παιδιά κατά την ιδιαίτερα έντονη και στρεσογόνο αυτή περίοδο παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς, τσακώνονται πιο συχνά με τους συμμαθητές τους και έχουν χαμηλές επιδόσεις στα μαθήματα τους.

Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Yongmin Sun, επισημαίνει ότι η περίοδος πριν τον χωρισμό, η οποία πολλές φορές είναι ιδιαίτερα παρατεταμένη, έχει άμεση επίπτωση στις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας, που πολλές φορές εκδηλώνεται με βίαιες συμπεριφορές και οδηγεί τα παιδιά στο να κλείνονται στον εαυτό τους και να χάνουν την αυτοπεποίθησή τους.

Οι επιστήμονες τέλος τονίζουν τη σημασία που έχει για την ψυχική υγεία των παιδιών αυτών η έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, καθώς οι περισσότεροι γονείς καταφεύγουν στους ειδικούς αφού τελικά χωρίσουν.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση