άποιο διαβήτη | συνδρομο προδιεγερσης | χοληδοχολιθίαση | κιρρωση ηπατος | επιδρασεις απο redbull

Η περίοδος πριν το χωρισμό πιο επιβαρυντική για τα παιδιάΗ ένταση και οι συγκρούσεις που επικρατούν μεταξύ των γονιών την περίοδο πριν το χωρισμό έχει περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά τους, απ’ ότι ο ίδιος ο χωρισμός, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο του Οχάιο και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Marriage and the Family.

Τα παιδιά κατά την ιδιαίτερα έντονη και στρεσογόνο αυτή περίοδο παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς, τσακώνονται πιο συχνά με τους συμμαθητές τους και έχουν χαμηλές επιδόσεις στα μαθήματα τους.

Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Yongmin Sun, επισημαίνει ότι η περίοδος πριν τον χωρισμό, η οποία πολλές φορές είναι ιδιαίτερα παρατεταμένη, έχει άμεση επίπτωση στις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας, που πολλές φορές εκδηλώνεται με βίαιες συμπεριφορές και οδηγεί τα παιδιά στο να κλείνονται στον εαυτό τους και να χάνουν την αυτοπεποίθησή τους.

Οι επιστήμονες τέλος τονίζουν τη σημασία που έχει για την ψυχική υγεία των παιδιών αυτών η έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, καθώς οι περισσότεροι γονείς καταφεύγουν στους ειδικούς αφού τελικά χωρίσουν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.