Ξεκινούν τον χειμώνα οι έλεγχοι σε νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας

Τακτικοί ποιοτικοί, οικονομικοί και διαχειριστικοί έλεγχοι θα ξεκινήσουν τον χειμώνα στα δημόσια νοσοκομεία, τις ιδιωτικές κλινικές και σε άλλες υπηρεσίες υγείας. Με απόφαση του υπουργού Υγείας – Πρόνοιας κ. Αλ. Παπαδόπουλου, προκηρύχθηκαν 134 θέσεις για τη στελέχωση του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας βάσει του νόμου 2920/2001 που πρόσφατα ψηφίστηκε στη βουλή.

Εκτός από τα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία οι έλεγχοι θα διενεργούνται και σε διαγνωστικά κέντρα, στις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων, σε ιδρύματα πρόνοιας, και υπηρεσίες υγείας νομαρχιών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η διαδικασία επιλογής θα ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο, έτσι ώστε ο κεντρικός μηχανισμός ελέγχου στους τομείς υγείας και πρόνοιας να λειτουργήσει το ταχύτερο.
Όσοι επιλεγούν θα μετεκπαιδευτούν πάνω σε σύγχρονες μεθόδους επιθεώρησης και ελέγχου που θα αποβλέπουν στην αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα των δομών υγείας και πρόνοιας. Παράλληλα, το υπουργείο προχωρά στις διαδικασίες που θα εξασφαλίσουν τις υποδομές της νέας υπηρεσίας (κτίρια, τεχνολογικός εξοπλισμός, μηχανοργάνωση).

Οι θέσεις που προκηρύχθηκαν είναι: γενικού επιθεωρητού, τριών βοηθών γενικού επιθεωρητού, 100 επιθεωρητών εκ των οποίων οι 40 είναι υγειονομικοί, οι 40 διοικητικοί και οικονομικοί και οι 20 κοινωνικοί επιθεωρητές. Επίσης, προκηρύχθηκαν 30 θέσεις βοηθών επιθεωρητών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση