γιατι αρρυθμιες | vaxigrip | ποια ειναι η φυσιολογικη θερμοκρασια σωματος | αποκατασταση μυικων ινων

INKA: Η διατροφή επαναποκτά ταξικά χαρακτηριστικάΗ διατροφή μας έχει από καιρό επαναποκτήσει ταξικά χαρακτηριστικά με την έντονη στροφή της διαιτητικής μας συμπεριφοράς σε κατεψυγμένα, αμυλώδη, προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και έτοιμα τρόφιμα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), όπως αυτές καταγράφονται σε σχετικό δελτίο τύπου που απέστειλε στο Care

Η διαφορά στην εξέλιξη των τιμών μεταξύ μη τυποποιημένων ανωνύμων τροφίμων και των μη τυποποιημένων επωνύμων τροφίμων, φθάνει στο 1.542% κατά την τελευταία 30ετία.

Η εκτεταμένη αυτή κερδοσκοπία σε βάρος καταναλωτών αλλά και παραγωγών, πιστοποιείται από έρευνα του ΙΝΚΑ, στην οποία μελετήθηκε η αγορά διαφόρων ποσοτήτων (από 1 κιλό) 5 κατηγοριών τροφίμων, τα οποία κατά κανόνα, αγοράζουμε μη τυποποιημένα και ανώνυμα (φρούτα, λαχανικά, κρέατα, ψάρια και τυροκομικά) και συγκεκριμένων επωνύμων τυποποιημένων τροφίμων.

Ιδιαίτερα οι εκτεταμένες εξαγωγές σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης έχουν πιέσει και καταστήσει απρόσιτες τις τιμές σε φρούτα και λαχανικά.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το 2000 κατεγράφησαν 12.003 καταγγελίες για το κόστος ζωής (κατετάγη στην 2η θέση μετά τα ακατάλληλα τρόφιμα, θέση την οποία διατηρεί και κατά το 1ο 6μηνο του 2001, με 3.847 καταγγελίες), η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από κατοίκους Δήμων με υψηλότερο κόστος ενοικιαζόμενης ή αγοραζόμενης κατοικίας και γενικότερα από πολίτες των οποίων το επάγγελμα δεν προδίδει ιδιαίτερα χαμηλό εισόδημα.

Το ΙΝΚΑ επισημαίνει ότι η επικέντρωση του ενδιαφέροντος της πολιτείας σε αυτό που φαίνεται (τις τιμές), η ακολουθούμενη "πολιτική" ανοχής της νοθείας στο βωμό του τιμαρίθμου και η επικέντρωση του, μεταξύ των επιχειρήσεων, ανταγωνισμού αποκλειστικά στις τιμές, αποτελεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό ο οποίος αποβαίνει τελικά, όχι μόνο σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας των καταναλωτών αλλά και σε βάρος του υγιούς ανταγωνισμού , της ανταγωνιστικότητας και του μεριδίου των Ελληνικών προϊόντων, του κοινωνικού ιστού, των θέσεων εργασίας, του τουρισμού και των προοπτικών της όποιας επιτυχίας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.