ΤΕΝS | συναισθηματικη στερηση | δυσαπορρόφηση μετα απο εντερεκτομή | καταγμα στα οστα του θωρακα

Σχέση σίδηρου με Πάρκινσον και ΑλτσχάιμερΟι αυξημένες συγκεντρώσεις σιδήρου στα εγκεφαλικά κύτταρα, που οφείλονται σε δύο σπάνιες γενετικές δυσλειτουργίες πιθανόν να βοηθήσουν τους ερευνητές να κατανοήσουν καλύτερα τις νόσους του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ.

Δύο διαφορετικές μελέτες που δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Nature Genetics, συσχετίζουν τις αυξημένες συγκεντρώσεις σιδήρου στα εγκεφαλικά κύτταρα με τη νόσο του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ.

Η πρώτη μελέτη από το Ινστιτούτο Ανθρώπινης Γενετικής, του πανεπιστημίου του Newcastle της Αγγλίας, συσχετίζει μια μορφή γενετικής μετάλλαξης με προβλήματα σε μία πρωτεΐνη που ελέγχει την αποθήκευση του σιδήρου, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται σίδηρος στα εγκεφαλικά κύτταρα.

Η δεύτερη μελέτη, από το πανεπιστήμιο του Portland, ανακάλυψε μία γενετική δυσλειτουργία, η οποία προκαλεί ένα σπάνιο σύνδρομο (Hallervorden-Spatz syndrome -HSS), στο οποίο, όπως και στη νόσο του Πάρκινσον, προκαλείται ζημιά σε εγκεφαλικά κύτταρα από τη συσσώρευση σιδήρου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.