φλεγμονη εντερου | βηματοδοτης | που βρισκεται ο τραχηλος | τι είναι η ουρία | χαλάζιο + σκλήρυνση κατά πλάκας

Τα αποτελέσματα του Eurodiet για τη σχέση διατροφής - υγείαςΤα αποτελέσματα του προγράμματος Eurodiet, ενός ευρωπαϊκού προγράμματος που συντονίζει το πανεπιστήμιο της Κρήτης και μελετά τη σχέση της διατροφής και του τρόπου ζωής με τη δημόσια υγεία, παρουσιάστηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ε από τον επίτροπο για θέματα υγείας και προστασίας του καταναλωτή κ. David Byrne.

Η διατροφή έχει αναγνωριστεί ως ένας από του σημαντικότερους παράγοντες που καθορίζουν την καλή υγεία. Ερευνες έχουν δείξει ότι ο μη ενδεδειγμένος τρόπος διατροφής και η καθιστική ζωή μπορεί να είναι υπεύθυνα για το 1/3 των περιπτώσεων καρκίνου, καθώς και για πρόωρους θανάτους που οφείλονται σε καρδιαγγειακά νοσήματα.

Εχοντας υπόψη το σημαντικό ρόλο της διατροφής και θέλοντας να συμβάλει σε μία συντονισμένη προσέγγιση σε θέματα διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδότησε το 1998 το πρόγραμμα Eurodiet.

Εκτοτε το Eurodiet έχει δώσει σημαντικά στοιχεία για τη σχέση υγείας και διατροφής, τη μετάφραση των διαιτητικών αναγκών σε διατροφικές οδηγίες καθώς και την προώθηση υγιεινού τρόπου διατροφής και γενικότερα του υγιεινού τρόπου ζωής.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.