φυσικοθεραπεία πνευμόνων | δοντια σε μια μερα | ευερεθιστο εντερο διαρροια | φυματιωση συμπτωματα

Η πλασματική εικόνα της ταύτισης δρα θετικά μέσα σε μια σχέσηΜήπως στα μάτια του συντρόφου σας βλέπετε την 'αδελφή ψυχή' και νιώθετε πλασμένοι ο ένας για τον άλλον; Εάν ναι, τότε είστε ένας από τους πολλούς που ταυτίζονται με τον παρτενέρ τους και δίνουν μια ρομαντική χροιά στη σχέση τους. Εστω και αν πρόκειται για μια πλασματική εικόνα που βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα, αυτή η αντιμετώπιση συμβάλει θετικά στη διατήρηση μιας σχέσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Personality and Social Psychology.

Επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία συμμετείχαν 105 ζευγάρια, τα οποία ήταν παντρεμένα ή συζούσαν για τουλάχιστον δύο χρόνια, καθώς επίσης και 86 ζευγάρια, που διατηρούσαν πρόσφατο δεσμό. Τους ζητήθηκε να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με την ποιότητα της σχέσης τους, με τα συναισθήματα τους και με τις πεποιθήσεις τους.

Τους ζητήθηκε επίσης να αναφέρουν αν νιώθουν κατανόηση μέσα στη σχέση και αν υπάρχει η απαραίτητη επικοινωνία. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα ζευγάρια που είχαν σοβαρό δεσμό ή ήταν παντρεμένα ένιωθαν μεγαλύτερη ικανοποίηση και ταυτίζονταν περισσότερο με το σύντροφό τους σε σχέση με τα ζευγάρια που ήταν λίγο καιρό μαζί. Μάλιστα τα άτομα που φαντάζονταν πως είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον σύντροφό τους - ακόμα και αν εθελοτυφλούσαν - ήταν περισσότερο ευτυχισμένα από αυτά που έβλεπαν ξεκάθαρα την προσωπικότητα του άλλου.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως η πλασματική εικόνα που έχει κάποιος για τον σύντροφο του, όταν δεν έχει τεράστια απόκλιση από αυτό που είναι, τότε μπορεί να δράσει θετικά μέσα στη σχέση και να οδηγήσει στην αποφυγή έντονων διαφωνιών και συγκρούσεων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.