ομορφια γυναικας | depon στομαχι | λειομύωμα | αν δω βλεννη στα κοπρανα τ σημαινει; | πως γινεται η ψυχαναλυση

Το σεξ στην εφηβεία προβληματίζει τους ΑγγλουςΟι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες σε ανήλικες κοπέλες ηλικίας 13 έως 16 χρονών εξελίσσονται σε ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της Βρετανικής κοινωνίας, καθώς ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται σε αντίθεση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης όπου παρατηρείται μείωση. Πρόσφατες έρευνες στην Αγγλία έχουν δείξει ότι το 25% των κοριτσιών αυτής της ηλικίας έχουν ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις, ενώ το 1999, έκαναν έκτρωση 3.603 έφηβες κάτω των 16 ετών και 32.807 16 – 19 ετών. Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι οι περιορισμένες γνώσεις που έχουν οι έφηβοι τόσο για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όσο και για τα μέτρα αντισύλληψης. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο καταγράφονται 26000 νέα περιστατικά μόλυνσης από χλαμύδια, ενώ ο αριθμός των νέων περιστατικών βλεννόρροιας αυξήθηκε το 1999 κατά 30%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας που έγινε μεταξύ 2250 εφήβων ηλικίας 13 – 15 ετών, το 25% των κοριτσιών που είχαν ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις είχαν περισσότερους από 4 συντρόφους, ενώ το 20% παραδέχτηκε ότι την πρώτη φορά που έκανε έρωτα ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ενα 20% των εφήβων είχε κάνει στοματικό έρωτα ενώ τα 2/3 είχαν κάποιου είδους σχέση χωρίς όμως αυτή να είναι ολοκληρωμένη. Ενδεικτικό επίσης είναι το γεγονός ότι το 72% των κοριτσιών που έχε κάνει έρωτα, δεν το είχε συζητήσει με τους γονείς του. Τέλος η έρευνα έδειξε ότι το 10% των αγοριών αγνοούσε τη σχέση μεταξύ της εγκυμοσύνης και σεξ.

Τα προβλήματα όμως που προκύπτουν από τη σεξουαλική δραστηριότητα των νεαρών εφήβων και η αντιμετώπισή τους αποτελούν αντικείμενο έντονης διαμάχης μεταξύ των ειδικών στη Βρετανία.

Αλλοι θεωρούν ότι το να έχουν ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις οι έφηβοι, από τόση μικρή ηλικία, είναι αποτέλεσμα αντίδρασης σε ένα μη σταθερό οικογενειακό περιβάλλον και συνεπώς το βάρος θα πρέπει να δοθεί στη διατήρηση και σταθεροποίηση του θεσμού της οικογένειας.

Από την άλλη πλευρά άλλοι επιστήμονες πιστεύουν ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο στην οικογένεια, όσο στην ελλιπή σεξουαλική αγωγή των παιδιών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν στο γεγονός ότι πολλά κορίτσια δεν ξέρουν να πουν όχι, όταν τους γίνονται επίμονες σεξουαλικές προτάσεις, ενώ ταυτόχρονα ντρέπονται να συζητήσουν αυτά τα θέματα με τους γονείς, τους δασκάλους ακόμα και με το γιατρό τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.