αναπνοη γιογκα | αδεσποτα ζωα | αποχρεμπτικό | cmv igg θετικό | ακροαστικα | ατροφικη γαστριτιδα | δυσπνοια

Τα αναλγητικά και ο κίνδυνος πρόκλησης βλάβης στους νεφρούςΗ χρήση αναλγητικών φαρμάκων όπως ασπιρίνη ή παρακεταμόλη δε σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης βλαβών στους νεφρούς, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Journal of the American Medical Association (JAMA).

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 11.000 αρχικά υγιείς άνδρες, οι οποίοι έδιναν δείγμα αίματος και κατέγραφαν την πρόσληψη αναλγητικών από το 1982 μέχρι και το 1995 με ετήσιο follow up.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η χρήση ασπιρίνης, παρακεταμόλης ή άλλων μη στεροειδών αντι-φλεγμονωδών φαρμάκων (ΜΣΑΦ) δε συσχετίζεται με νεφρικές βλάβες.

Παρ'όλα αυτά υψηλές δοσολογίες από αυτά τα φάρμακα και ιδίως των ΜΣΑΦ μπορούν δυνητικά να προκαλέσουν οξεία νεφρική ανεπάρκεια, που παρουσιάζεται κυρίως στα άτομα με νεφρικές δυσλειτουργίες.

Η νέα αυτή μεγάλη έρευνα αντικρούει συμπεράσματα προηγούμενων ερευνών που είχαν συσχετίσει κάποια αναλγητικά φάρμακα με αυξημένο κίνδυνο νεφρικής βλάβης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.