φλεγμονη εντερου | σπονδυλιτιδα | βουβωνοκήλη | σιελογονοι αδενες φραξιμο | nexium παρενέργειες

Φάρμακο κάνει πιο ευαίσθητα τα καρκινικά κύτταρα στην χημειοθεραπείαΠολύ πιο αποτελεσματική γίνεται η χημειοθεραπεία κατά των καρκινικών κυττάρων χάρη σε ένα νέο φάρμακο που περιέχει την ουσία decitabine, η οποία έχει την ικανότητα να μειώνει θεαματικά την αντοχή που αναπτύσσουν τα κύτταρα αυτά στα χημειοθεραπευτικά φάρμακα.

Τα καρκινικά κύτταρα αν και στην αρχή είναι ευάλωτα στην χημειοθεραπεία, στην συνέχεια έχουν την ικανότητα να αναπτύσσουν αντιστάσεις σε αυτή. Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, διαπίστωσαν ότι όταν χρησιμοποίησαν την decitabine, σε ασθενείς με καρκίνο των ωοθηκών ή του παχέος εντέρου, τα καρκινικά κύτταρα, έχαναν αυτή την ικανότητα τους και καταστρέφονταν πολύ πιο εύκολα.

Στα καρκινικά κύτταρα, ένας μηχανισμός που υπάρχει στα φυσιολογικά κύτταρα, ο οποίος ελέγχει και επιδιορθώνει το DNA του κυττάρου από τυχόν μεταλλάξεις, πέφτει σε αδράνεια, εξαιτίας μιας διαδικασίας γνωστής ως μεθυλίωση του DNA.

Ταυτόχρονα όμως ο μηχανισμός αυτός προγραμματίζει και το πότε το κύτταρο θα ‘πεθάνει’. Αυτό εξηγεί γιατί τα καρκινικά κύτταρα είναι κατά κάποιο τρόπο αθάνατα.

Η decitabine σύμφωνα με τους ερευνητές ανατρέπει τη διαδικασία της μεθυλίωσης, επανενεργοποιώντας τον μηχανισμό επιδιόρθωσης του DNA στα καρκινικά κύτταρα με αποτέλεσμα αυτά να χάνουν την ‘αθανασία’ τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.