αισθησιακ | πονος στα εντερα | ηπατιτιδα β φυσικη ανοσια | φυλλωδης πεμφιγα | μόνιμο άγχος | morfoma enterou

Αγχωτικές διαταραχές και σεξουαλικά προβλήματαΑτομα που πάσχουν από κρίσεις πανικού ή αγοραφοβία πιθανόν να αντιμετωπίζουν και σεξουαλικά προβλήματα, στα οποία μπορεί να επιδρά θετικά ή αρνητικά η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior.

Για να ανακαλύψουν πόσο συχνές είναι οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες σε άτομα με ψυχολογικές διαταραχές, οι επιστήμονες από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανεϊρο, αναθεώρησαν αρχεία 30 ασθενών με αγοραφοβία και 28 με κρίσεις πανικού.

Οπως διαπίστωσαν το πιο συχνό σύμπτωμα σε όσους έπασχαν από κρίσεις πανικού ήταν η αποστροφή από το sex (36% των ανδρών και 50% των γυναικών), ενώ η πρόωρη εκσπερμάτωση ήταν το πιο σύνηθες σεξουαλικό πρόβλημα για αυτούς που έπασχαν από αγοραφοβία.

Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα μπορέσει να διευκρινίσουν την επίδραση που έχουν τα φάρμακα που λαμβάνουν οι ασθενείς σε αυτού του είδους τα προβλήματα.

Για παράδειγμα έχει διαπιστωθεί ότι επιλεκτικοί αναστολείς της σερετονίνης (SSRIs) που περιέχονται σε φάρμακα, όπως το Prozac, (το οποίο λαμβάνουν άτομα που υποφέρουν από αγοραφοβία ή κρίσεις πανικού), είναι γνωστό ότι καθυστερούν τον οργασμό στους άνδρες ασθενείς.

Η ιδιότητα αυτή των SSRIs μπορεί συνεπώς να έχει θετική επίδραση στο πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτωση που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς αυτοί. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που έκαναν την έρευνα, πρέπει να διερευνάται με μεγαλύτερη προσοχή το ιστορικό των ασθενών αυτών, προκειμένου να διαπιστώνεται η ύπαρξη σεξουαλικών προβλημάτων και να αντιμετωπίζεται κατάλληλα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.