τενοντιτιδα ποδιου | το στοιχειο ξυλο | πυλαια υπερταση | μικροβιο | ποιες οι επιπτωσεις απο ελειψη νατριου

Νιφεπιδίνη και υπέρτασηΕνθαρρυντικά αποδείχθηκαν τα αποτελέσματα μελέτης που αφορούσαν την χορήγηση νιφεδιπίνης γαι την αντιμετώπιση της υπέρτασης, σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε στο 11ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Υπέρτασης στο Μιλάνο. Σύμφωνα με δελτίο τύπου που μας απέστειλε η Action Public Relations εκ μέρους της Bayer Hellas χρησιμοποιήθηκε για την μελέτη η μέθοδος INSIGHT, η οποία είναι η πρώτη διπλή-τυφλή, τυχαιοποιημένη και ελεγχόμενη μελέτη αποτελεσματικότητας που ερεύνησε τα πλεονεκτήματα της νιφεδιπίνης χορηγούμενης μία φορά την ημέρα σε σχέση με παραδοσιακή αντιυπερτασική αγωγή αναφοράς (συνδυασμός διουρητικών).

Στην μελέτη αυτή οι περισσότεροι ασθενείς εκτός από την υπέρταση, είχαν επιπρόσθετους παράγοντες κινδύνου, όπως διαβήτη, υπερχολιστερολαιμία, καπνιστές, κλπ. Δηλαδή ήταν οι 'συνηθισμένοι' στην καθημερινή ιατρική πρακτική υπερτασικοί ασθενείς.

Τα στοιχεία της μελέτης INSIGHT υποστηρίζουν ότι η νιφεπιδίνη GITS χορηγούμενη μία φορά την ημέρα, αποδεικνύεται αποτελεσματική στην πρόληψη των καρδιαγγειακών και αγγειοεγκεφαλικών επιπλοκών σε υπερτασικούς ασθενείς με επιπρόσθετους παράγοντες, όπως είναι ο διαβήτης και η υπερλιπιδαιμία. Η μελέτη παρουσίασε στοιχεία που διασφαλίζουν τη μακροχρόνια ασφάλεια και ανέκτικότητα της νιφεπιδίνης GITS από τους υπερτασικούς ασθενείς με επιπρόσθετους παράγοντες κινδύνου.
Η στατιστική ανάλυση μάλιστα έδειξε 50% λιγότερο συνολικό καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Επιπλέον, οι νέες παράπλευρες μελέτες της INSIGHT επιβεβαιώνουν επιπλέον αντιαθηρωματικές ιδιότητες της νιφεπιδίνης GITS χορηγούμενης μία φορά την ημέρα.

Στο 11ο Πανευρωπαϊκό συνέδριο στο Μιλάνο, ο καθηγητής Giuseppe Mancia, μέλος της συντακτικής επιτροπής INSIGHT (International Steering Comitee), σχολίασε λέγοντας ότι ' η προστατευτική δράση ήταν εμφανής και στα δύο θεραπευτικά σκέλη της μελέτης καθιστώντας την νιφεπιδίνη GITS, θεραπεία πρώτης επιλογής για τους υπερτασικούς ασθενείς με επιπρόσθετους παράγοντες κινδύνου'.

Εκτός από τα αποτελέσματα που αφορούσαν την υπερτασική ρύθμιση, ο Ισπανός καθηγητής Luis Ruilope επιβεβαίωσε με στοιχεία, ότι η αγωγή με νιφεπιδίνη GITS, ημερήσιας δόσης, συντελεί στην καλύτερη διατήρηση της νεφρικής λειτουργίας συγκριτικά με τον συνδυασμό διουρητικών. Με αποτέλεσμα λιγότεροι ασθενείς να εμφανίσουν σακχαρώδη διαβήτη, ενώ ο καρδιαγγειακός κίνδυνος όσων πάσχουν από διαβήτη, να μειωθεί σημαντικά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.