ουρια ουρικο οξυ | πολυ λεπτες αρτηριες | γερμαδες | κατάρακτης και φαρμακα | σκωληκοειδης αποφυση που βρισκεται

Στοματικό σεξ: Θέλει την προσοχή τουΑν και το στοματικό σεξ θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλές στα πλαίσια των προκαταρκτικών παιχνιδιών ενός ζευγαριού, συνήθως δεν λαμβάνονται και τα αντίστοιχα μέτρα πρόληψης για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Ερευνα του Public Health Laboratory (PHL) στη Αγγλία έδειξε ότι παρ΄όλο που η πρωκτική επαφή χωρίς προφυλακτικό παραμένει ο υψηλότερος παράγοντας κινδύνου μετάδοσης για το Aids στους ομοφυλόφιλους στην Αγγλία, ένα ποσοστό 3-8% μολύνθηκαν μέσω στοματικού έρωτα χωρίς προφυλακτικό.

Ο κίνδυνος που αφορά την μετάδοση του AIDS αλλά και των υπόλοιπων σεξουαλικών νοσημάτων κάνει υποχρεωτική τη χρήση του προφυλακτικού, όχι μόνο στην περίπτωση της εκσπερμάτισης, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της πεολειξίας (στοματικός έρωτας), όταν η πράξη δεν αφορά μια μόνιμη σχέση όπου υπάρχει σιγουριά και εμπιστοσύνη ανάμεσα στους συντρόφους.

Το PHL σε μηνύματα προς το κοινό που αφορούν την προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αναφέρει:

-Χρησιμοποιείτε πάντα προφυλακτικό για οποιαδήποτε ερωτική επαφή και αν έχετε.

-Ο στοματικός έρωτας μπορεί να μην μεταδίδει εύκολα τον HIV, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε πάντα προσεχτικοί, χωρίς να παραλείπουμε την προφύλαξη. Η πιθανότητα μετάδοσης του ιού εξαρτάται από τον εκάστοτε σύντροφο αν είναι φορέας του HIV ή οποιουδήποτε άλλου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος.

-Ο μόνος τρόπος για να είναι κανείς σίγουρος ότι δε θα κολλήσει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, είναι να απέχει από τον έρωτα. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ για ευνόητους λόγους, γι αυτό πρέπει όλοι να είμαστε προσεχτικοί στην επιλογή του συντρόφου και στα μέτρα προφύλαξης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.