περσικες γατες προδιαθεση ασθενειες | καταγμα βασης μετακαρπιου | καρκινος μυτης συμπτωματα

Ινσουλίνη σε χάπιΝέο χάπι που αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα, κατασκεύασε Αμερικανική φαρμακευτική εταιρία, η οποία έχει ήδη αρχίσει τις κλινικές δοκιμές στην Ολλανδία και το Ισραήλ. Το νέο αυτό χάπι θα μπορούσε να αποτελέσει μία εύκολη λύση για τα 135 εκατομμύρια διαβητικών που υπάρχουν στον κόσμο.

Η εταιρία Emisphere Technologies, Inc, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, δοκίμασε το χάπι σε 12 υγιή άτομα στο νοσοκομείο Jerusalem's Hadassah University Hospital, στο Ισραήλ και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ινσουλίνη εμφανίστηκε στο αίμα και το συκώτι μέσα σε 30 λεπτά, από τη λήψη του σκευάσματος.

Οι ερευνητές θα αρχίσουν σύντομα τις κλινικές δοκιμές σε διαβητικά άτομα, με διαβήτη τύπου ΙΙ και όταν θα λάβουν έγκριση από το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, το χάπι θα δοκιμαστεί και σε διαβητικούς με διαβήτη τύπου Ι.

Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ, ο οποίος είναι και η πιο κοινή μορφή της ασθένειας, πολύ συχνά μπορεί να ελεγθεί με σωστή διατροφή και άσκηση. Στη μορφή αυτή, ενώ παράγεται ινσουλίνη, οι ιστοί δεν είναι 'ευαίσθητοι' στην ινσουλίνη (ινσουλινοαντίσταση) και πολλές φορές είναι απαραίτητη και φαρμακευτική αγωγή.

Αντίθετα στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι, δεν παράγεται ινσουλίνη, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η καθημερινή λήψη της ορμόνης σε ενέσιμη μορφή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.