βλεννολυτικά σιρόπια | ακροαστικα αντιμετωπιση | οριακη προσωπικοτητα | πονος στο οστο του ωμου

Τρελές αγελάδες: μετά το πρώτο κρούσμα τι πρέπει να γίνει


Μετά από 6.703 αρνητικούς ελέγχους στις αγελάδες που εκτρέφονται και διατίθενται πρός σφαγή στη χώρα μας, διαπιστώθηκε το πρώτο κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας σε αγελάδα στο Κιλκίς, το οποίο επιβεβαίωσε το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής για τη Σπογγώδη Εγκεφαλοπάθεια, ο υπουργός Γεωργίας, κ. Γιώργος Ανωμερίτης. Το κρέας του ζώου δεν έχει διατεθεί στην αγορά, ενώ η ασθένεια δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω του γάλακτος. Ελήφθησαν ήδη όλα τα απαραίτητα μέτρα. Το γεγονός αυτό θέτει το πρόβλημα σε μια πλέον ρεαλιστική βάση και στη χώρα μας και θα πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής πρόληψης και αντιμετώπισης του ζητήματος, εναρμονισμένης με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Το Care επικοινώνησε με τον πρόεδρο της επιτροπής σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ) καθηγητή κ. Κων. Μοίρα, o οποίος μας τόνισε οτι θεωρεί το περιστατικό ως μεμονωμένο. Ωστόσο, η διαπίστωση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα θα πρέπει να οδηγήσει σε εφαρμογή κεντρικής στρατηγικής από όλους τους αρμόδιους φορείς στη χώρα για το ζήτημα της διαγνωστικής μεθοδολογίας, αλλά και το θέμα του ελέγχου των μεταγγίσεων. Η ανάγκη για επαρκή και πειστική πληροφόρηση είναι πλέον επιτακτική μετά το πρώτο κρούσμα.

Με συντονιστή τον Καθηγητή Κων. Μοίρα, η Επιστημονική Επιτροπή Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας έχει σκοπό τη χάραξη της εθνικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των Θεμάτων που αφορούν στις βραδέως εξελισσόμενες Εγκεφαλοπάθειες, ιδιαίτερα την Σπογγοειδή Εγκεφαλοπάθεια των ανθρώπων που συνδέεται με την Σπογγοειδή Εγκεφαλοπάθεια των ζώων. Στην Επιτροπή συνδέεται επίσημα με τα αντίστοιχα όργανα των χωρών της Ε.Ε. σύμφωνα με τις αποφάσεις και της οποίας λειτουργεί.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.