φλεγμονη στο λεπτο εντερο | epemvash palousas kardias | ποιο οργανο ειναι κατω απο το δεξι πλευρο

Κίνδυνοι από τα υποκατάστατα νικοτίνηςΑρκετοί καπνιστές χρησιμοποιούν υποκατάστατα νικοτίνης, στην προσπάθεια τους να μειώσουν το κάπνισμα ή να απαλλαγούν από αυτό, τα οποία όμως σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες του Πανεπιστημίου Stanford έδειξαν ότι μπορεί να αποδειχτούν το ίδιο επιβλαβή για τον οργανισμό, όπως και το τσιγάρο.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως πολλά υποκατάστατα του τσιγάρου, όπως οι τσίχλες νικοτίνης, τα αυτοκόλλητα που κολλούν στο δέρμα και οι συσκευές εισπνοής νικοτίνης, τα οποία μειώνουν την ακατάσχετη επιθυμία των καπνιστών για τσιγάρο, μπορούν να διεγείρουν την ανάπτυξη όγκων.

Ερευνα, που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια και τα αποτελέσματα της δημοσιεύτηκαν στο Journal Nature Medicine, αναφέρει ότι η νικοτίνη διεγείρει την ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων, αυξάνει τα αποθέματα αίματος στους όγκους και τους μεγαλώνει σε μέγεθος.

Η νικοτίνη είναι ουσία, η οποία βρίσκεται μέσα στο τσιγάρο και προκαλεί εξάρτηση. Σε πείραμα, που έγινε από επιστήμονες, εμφυτεύτηκαν καρκινικά κύτταρα σε ποντίκια και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, αυτά που έλαβαν υποκατάστατα νικοτίνης, ανέπτυξαν πολύ γρηγορότερα όγκους.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η νικοτίνη, είτε λαμβάνεται από τσιγάρα είτε από υποκατάστατα, είναι το ίδιο επιβλαβής για τον οργανισμό ειδικά όταν τα υποκατάστατα χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οσοι λοιπόν κάνουν χρήση τέτοιων προϊόντων, καλό είναι, να προσέχουν τις οδηγίες χρήσεως και να τηρούν το χρονικό διάστημα που μπορούν να παίρνουν τα υποκατάστατα όπως αναγράφεται στις οδηγίες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.