παιδικα εξανθηματα φωτογραφιες | γατα αιθουσαιο συνδρομο | 42xρονες γυμνες | ρηξη μητρα

Η καρκινογόνος δράση της νικοτίνης στον οργανισμόΤο σώμα μετατρέπει τη νικοτίνη από τα τσιγάρα σε χημικές ουσίες, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν καρκίνο των πνευμόνων. Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν από σχετική μελέτη του Δρ. Stephen Hecht και των συναδέλφων του από το Πανεπιστήμιο της Minnesota Cancer Center στην Μινεάπολη. Οι ερευνητές ανακάλυψαν δύο διαφορετικούς τύπους νικοτίνης στα ούρα, που δείχνουν ένα συγκεκριμένο δρόμο, που χρησιμοποιεί ο οργανισμός, προκειμένου να διασπάσει τον εθιστικό παράγοντα. Αυτό το μονοπάτι που ακολουθεί ο οργανισμός οδηγεί στην παραγωγή μίας χημικής ουσίας, που ονομάζεται αμινοκετόνη, και η οποία συμβάλλει άμεσα στον σχηματισμό της ΝΝΚ, αιτίας πρόκλησης καρκίνου των πνευμόνων, που έχει ως προέλευσή της τον καπνό. Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν αυτή την δυνατότητα παρουσιάζοντας, μέσα από μία ποικιλία πειραμάτων, ότι ανθρώπινα ένζυμα μπορούν και χρησιμοποιούνται σε εργαστήρια για την παραγωγή αμινοκετόνης από τη νικοτίνη. Επιπλέον τμήματα από ανθρώπινα ηπατικά κύτταρα μπορούν να μετατρέψουν τη νικοτίνη σε αμινοκετόνη, η οποία στη συνέχεια διασπάται σε ένα από τα προϊόντα, που ανίχνευσαν οι ερευνητές στα ανθρώπινα ούρα.

Βέβαια οι ερευνητές διευκρίνησαν ότι δεν ανίχνευσαν ΝΝΚ, κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών πειραμάτων αλλά η αμινοκετόνη μετατρέπεται εύκολα σε ΝΝΚ μέσα στο ανθρώπινο σώμα. ‘Αυτοί οι υπολογισμοί οδηγούν στη ρεαλιστική δυνατότητα ότι η ΝΝΚ μπορεί να σχηματιστεί …σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν προϊόντα καπνού, καταλήγοντας σε έκθεση σε αυτή την καρκινογόνο ουσία και επίσης είναι πιθανό ότι ΝΝΚ μπορεί να σχηματίζεται και κατά τη διάρκεια θεραπείας για διακοπή του καπνίσματος με τη χορήγηση ‘υποκατάστατων’ νικοτίνης, ειδικά όταν πρόκειται για θεραπεία μακράς διάρκειας. Βέβαια, όπως δήλωσε ό κ.Still αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να σταματήσουν την προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος με χρήση αυτής της θεραπείας, αφού σε κάθε περίπτωση το υποκατάστατο της νικοτίνης είναι προτιμότερο από το κάπνισμα, αλλά δήλωσε ότι στις περιπτώσεις μακροχρόνιας χρήσης αυτής της θεραπείας σίγουρα υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι, αλλά στην παρούσα φάση το μέγεθός τους δεν μπορεί να προσδιορισθεί επακριβώς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.