χρόνος επωασης H1 N1 | στίγμα μεσογειακής αναιμίας και εγκυμοσύνη | ρινικος ρογχος σκυλου | γριπη και τοκετος

Εκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τα δικαιώματα των ΟμοφυλόφιλωνΟι ομοφυλόφιλοι ανήκουν στις πιο ευάλωτες κοινωνικά κατηγορίες, καθώς η βία εναντίον τους υπάρχει όχι μόνο στα σωφρονιστικά ιδρύματα, αλλά και στα σπίτια τους, στα σχολεία, τους χώρους εργασίας, ή στο δρόμο, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, που παρουσιάστηκε από τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής της οργάνωσης.

Η Οργάνωση έχει τεκμηριώσει περιπτώσεις βασανισμού λεσβιών, ομοφυλόφιλων ανδρών, αμφισεξουαλικών και "τρανσέξουαλ" σε όλες τις ηπείρους. Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και καταγγέλλεται σπάνια.

Ο στιγματισμός που περιβάλλει την ομοφυλοφιλία σε πολλές κοινωνίες, επισημαίνει η έκθεση, συνεπάγεται ότι βία από κρατικούς φορείς σε βάρος ομοφυλόφιλων δεν καταγγέλλεται, δεν ερευνάται, δεν αντιμετωπίζει αμφισβήτηση.

Κάποιες κυβερνήσεις αρνούνται ότι συμβαίνουν τέτοια βασανιστήρια, ενώ άλλες τα δικαιολογούν ανοιχτά στο όνομα της ηθικής, της θρησκείας ή της ιδεολογίας. Ακόμα και σε χώρες που η ομοφυλοφιλία δεν είναι ποινικοποιημένη, οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν την βία και την προκατάληψη.

Η μάχη ενάντια στα βασανιστήρια που βασίζονται στη σεξουαλική ταυτότητα είναι αναπόσπαστο μέρος της συνολικής πάλης για έναν κόσμο πραγματικά ελεύθερο από βασανιστήρια, προσθέτει η οργάνωση που αριθμεί ένα εκατομμύριο μέλη σε όλο τον κόσμο τα οποία διεξάγουν παγκόσμια εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.