Εκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τα δικαιώματα των Ομοφυλόφιλων

Οι ομοφυλόφιλοι ανήκουν στις πιο ευάλωτες κοινωνικά κατηγορίες, καθώς η βία εναντίον τους υπάρχει όχι μόνο στα σωφρονιστικά ιδρύματα, αλλά και στα σπίτια τους, στα σχολεία, τους χώρους εργασίας, ή στο δρόμο, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, που παρουσιάστηκε από τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής της οργάνωσης.

Η Οργάνωση έχει τεκμηριώσει περιπτώσεις βασανισμού λεσβιών, ομοφυλόφιλων ανδρών, αμφισεξουαλικών και “τρανσέξουαλ” σε όλες τις ηπείρους. Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και καταγγέλλεται σπάνια.

Ο στιγματισμός που περιβάλλει την ομοφυλοφιλία σε πολλές κοινωνίες, επισημαίνει η έκθεση, συνεπάγεται ότι βία από κρατικούς φορείς σε βάρος ομοφυλόφιλων δεν καταγγέλλεται, δεν ερευνάται, δεν αντιμετωπίζει αμφισβήτηση.

Κάποιες κυβερνήσεις αρνούνται ότι συμβαίνουν τέτοια βασανιστήρια, ενώ άλλες τα δικαιολογούν ανοιχτά στο όνομα της ηθικής, της θρησκείας ή της ιδεολογίας. Ακόμα και σε χώρες που η ομοφυλοφιλία δεν είναι ποινικοποιημένη, οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν την βία και την προκατάληψη.

Η μάχη ενάντια στα βασανιστήρια που βασίζονται στη σεξουαλική ταυτότητα είναι αναπόσπαστο μέρος της συνολικής πάλης για έναν κόσμο πραγματικά ελεύθερο από βασανιστήρια, προσθέτει η οργάνωση που αριθμεί ένα εκατομμύριο μέλη σε όλο τον κόσμο τα οποία διεξάγουν παγκόσμια εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση