πόνος στη μητη | εκκολπωματα | πολυποδας στομαχου | καρκινος μυτης συμπτωματα | σαμπουαν για μυκητες στο κεφαλι

Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων: Η εμπορευματοποίηση της μεταμόσχευσης παραβιάζει κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματαΜε αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ με πρωτοσέλιδο τίτλο αλλά και στο κύριο άρθρο «Πουλάνε το νεφρό τους για 30.000ευρώ», ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ ενημερώνει ότι το επεισόδιο, το οποίο αναφέρεται στο δημοσίευμα αποτελεί μια πρακτική, η οποία από πολλά χρόνια έχει εμφανιστεί σε χώρες του τρίτου κόσμου κι εν πάσει περιπτώσει εκτός χωρών της Ε.Ε.
Η εμπορευματοποίηση της μεταμόσχευσης παραβιάζει κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα και αφετέρου υποσκάπτει τη διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων.
Στην πατρίδα μας τόσο το νομικό πλαίσιο όσο και η πραγματοποίηση των μεταμοσχεύσεων μέσα στο σύστημα υγείας αποκλείει ακόμη και την υποψία εμπορευματοποίησης μοσχευμάτων.
Η Ελλάδα με τον αυστηρό νόμο περί μεταμοσχεύσεων έχει το προνόμιο να βρίσκεται μακριά από όλες αυτές τις διαδικασίες, ταυτόχρονα όμως λόγω παραπληροφοριακών δημοσιευμάτων βάλλεται ευθέως η ιδέα της δωρεάς οργάνων.
Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ απευθύνει έκκληση προς τα ΜΜΕ και προς όλους τους κοινωνικούς φορείς, όπως αντιμετωπίζουν τα θέματα της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων με τη δέουσα υπευθυνότητα επ’ ωφελεία των υποψηφίων ληπτών μοσχεύματος.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Ο.Μ.

Καθηγητής Ι.Γ. Βλαχογιάννης

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.