άφθα στο στομα | μυκοπλασμα στην εγκυμοσυνη | εμβολια σπληνεκτομης | pathisis kardias | ρηξη προκτου τι ειναι

Νέο φάρμακο για τη χοληστερόλη από Ελληνική εταιρία.Ενα νέο φάρμακο για την αντιμετώπιση της χοληστερόλης ανακάλυψε Ελληνική φαρμακευτική εταιρία και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται να τεθεί στην αγορά τα επόμενα 2-3 χρόνια. Τα μόρια για την παραγωγή αυτού του φαρμάκου έχει πατεντάρει η φαρμακευτική βιομηχανία ELPEN Α.Ε.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε σε ενημερωτική συνάντηση δημοσιογράφων στην Κωνσταντινούπολη ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της εταιρίας και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχάνων κ. Θεόδωρος Τρύφων.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για την ποιότητα και ασφάλεια του φαρμάκου και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

Οι έρευνες αυτές έγιναν στα εργαστήρια της ELPEN αλλά και σε εργαστήρια του εξωτερικού, ενώ τον επόμενο χρόνο αναμένεται να ξεκινήσουν οι κλινικές έρευνες σε εθελοντές ασθενείς.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά στον τομέα της καρδιολογίας που Ελληνική εταιρία προχωρά στην ανακάλυψη παραγωγής φαρμάκου. Οπως ανέφερε ο κ.Τρύφων η αμιγώς Ελληνική εταιρία ELPEN A.E. κάνει αισθητή την παρουσία της τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Βασικό ρόλο στην επιστημονική καταξίωση της εταιρίας παίζει το υπερσύγχρονο ερευνητικό τμήμα της, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, ενώ σε ετήσια βάση επενδύει 550 εκατομμύρια δραχμές στην έρευνα και ανάπτυξη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.