Νέο φάρμακο για τη χοληστερόλη από Ελληνική εταιρία.

Ενα νέο φάρμακο για την αντιμετώπιση της χοληστερόλης ανακάλυψε Ελληνική φαρμακευτική εταιρία και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται να τεθεί στην αγορά τα επόμενα 2-3 χρόνια. Τα μόρια για την παραγωγή αυτού του φαρμάκου έχει πατεντάρει η φαρμακευτική βιομηχανία ELPEN Α.Ε.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε σε ενημερωτική συνάντηση δημοσιογράφων στην Κωνσταντινούπολη ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της εταιρίας και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχάνων κ. Θεόδωρος Τρύφων.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για την ποιότητα και ασφάλεια του φαρμάκου και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

Οι έρευνες αυτές έγιναν στα εργαστήρια της ELPEN αλλά και σε εργαστήρια του εξωτερικού, ενώ τον επόμενο χρόνο αναμένεται να ξεκινήσουν οι κλινικές έρευνες σε εθελοντές ασθενείς.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά στον τομέα της καρδιολογίας που Ελληνική εταιρία προχωρά στην ανακάλυψη παραγωγής φαρμάκου. Οπως ανέφερε ο κ.Τρύφων η αμιγώς Ελληνική εταιρία ELPEN A.E. κάνει αισθητή την παρουσία της τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Βασικό ρόλο στην επιστημονική καταξίωση της εταιρίας παίζει το υπερσύγχρονο ερευνητικό τμήμα της, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, ενώ σε ετήσια βάση επενδύει 550 εκατομμύρια δραχμές στην έρευνα και ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση