Μήνυση κατά του Θεαγένειου υπέβαλε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών

Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης, κατέθεσε σήμερα ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης για τα επικίνδυνα, όπως τα χαρακτηρίζουν, και πεπαλαιωμένα μηχανήματα του Θεαγενείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στα οποία υποβάλλονται οι καρκινοπαθείς σε θεραπεία.

Τα μέλη του συλλόγου αναφέρουν στη μήνυση, ότι το μοναδικό μηχάνημα που υπάρχει για ασθενείς με μορφές καρκίνου όπως αυτές του ρινοφάρυγγα και του εγκεφάλου, είναι τουλάχιστον 25 ετών και υπάρχει ο κίνδυνος να μην ακτινοβολούνται σωστά οι ασθενείς.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ‘βομβαρδίζονται’ με ακτίνες και υγιείς ιστοί των ασθενών και προοδευτικά να καταστρέφονται.

Καταγγέλλεται επίσης ότι δεν έχουν ακόμη αξιοποιηθεί οι δύο γραμμικοί επιταχυντές που απαιτούνται για τη θεραπεία καρκίνου του ουροποιητικού συστήματος και των αιματολογικών νοσημάτων, που έχουν αγοραστεί εδώ και 4 χρόνια από το Θεαγένειο.

‘Τα μηχανήματα αυτά’, σημειώνει ο σύλλογος καρκινοπαθών, ‘παραμένουν αποθηκευμένα εξαιτίας απουσίας των αντίστοιχων χώρων στο Θεαγένειο’.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης και όλα τα μέλη του, που ξεπερνούν τα 1500 , ζητούν, όπως τονίζουν στη μήνυσή τους, την απαιτούμενη ποιότητα και πιστότητα των μέσων θεραπείας τους, ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες ταλαιπωρίες που μπορεί να οδηγήσουν και στο θάνατο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση