Οι γυναικολόγοι διαμαρτύρονται για τη λειτουργία των κλινικών μαστού

Παράτυπο είναι το καθεστώς λειτουργίας των κλινικών μαστού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σύμφωνα με ψήφισμα γυναικολόγων που ασχολούνται με τα θέματα μαστού, το οποίο κοινοποιήθηκε και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τα όσα καταγελούν οι γυναικολόγοι ορισμένες διοικήσεις νοσοκομείων είχε αποκλείσει τους γυναικολόγους από τις θέσεις των διευθυντών και επιμελητών των κλινικών μαστού, τις οποίες μέχρι σήμερα κατέχουν μόνο χειρουργοί, αν και κάτι τέτοιο είναι παράτυπο σύμφωνα με απόφασή του Κεντρικού Συμβουλιού Υγείας.

Ο κ. Παπανικολάου είπε ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα δυσλειτουργίας των κλινικών μαστού στη χώρα μας, την ώρα που ο καρκίνος του μαστού είναι η πρώτη σε συχνότητα νεοπλασία των γυναικών και η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου, καθώς κάθε χρόνο ανιχνεύονται περίπου 4.500 νέες περιπτώσεις, ενώ χάνουν τη ζωή τους 1.800 γυναίκες από αυτή τη μορφή καρκίνου.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας, επίκ. καθηγήτρια κ. Λ. Μουζάκα επεσήμανε ότι ο γυναικολόγος μπορεί να συνεισφέρει στην πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, διότι είναι ο κατ’ εξοχήν γιατρός που βρίσκεται κοντά στη γυναίκα από πολύ νεαρή ηλικία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση