ανευρυσμα καρδιας | αποφραξη αναπνευστικων οδων | διαιτα ηπατοπαθειας | συμπτωματα ελκους στομαχου

Οι γυναικολόγοι διαμαρτύρονται για τη λειτουργία των κλινικών μαστούΠαράτυπο είναι το καθεστώς λειτουργίας των κλινικών μαστού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σύμφωνα με ψήφισμα γυναικολόγων που ασχολούνται με τα θέματα μαστού, το οποίο κοινοποιήθηκε και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τα όσα καταγελούν οι γυναικολόγοι ορισμένες διοικήσεις νοσοκομείων είχε αποκλείσει τους γυναικολόγους από τις θέσεις των διευθυντών και επιμελητών των κλινικών μαστού, τις οποίες μέχρι σήμερα κατέχουν μόνο χειρουργοί, αν και κάτι τέτοιο είναι παράτυπο σύμφωνα με απόφασή του Κεντρικού Συμβουλιού Υγείας.

Ο κ. Παπανικολάου είπε ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα δυσλειτουργίας των κλινικών μαστού στη χώρα μας, την ώρα που ο καρκίνος του μαστού είναι η πρώτη σε συχνότητα νεοπλασία των γυναικών και η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου, καθώς κάθε χρόνο ανιχνεύονται περίπου 4.500 νέες περιπτώσεις, ενώ χάνουν τη ζωή τους 1.800 γυναίκες από αυτή τη μορφή καρκίνου.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας, επίκ. καθηγήτρια κ. Λ. Μουζάκα επεσήμανε ότι ο γυναικολόγος μπορεί να συνεισφέρει στην πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, διότι είναι ο κατ' εξοχήν γιατρός που βρίσκεται κοντά στη γυναίκα από πολύ νεαρή ηλικία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.