φυσιολογικη θερμοκρασια σωματος | ακροαστικα | ερπης ζωστηρας μεταδοση | θερμοκρασια νεογνων

Το σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο υπεύθυνο για τροχαία ατυχήματαΤα αυτοκινητικά ατυχήματα μπορούν να μειωθούν αισθητά με τη θεραπεία των οδηγών που πάσχουν από μια διαταραχή του ύπνου γνωστή με την ονομασία σύνδρομο άπνοιας στον Υπνο, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύει η βρετανική επιθεώρηση "Thorax" (Θώρακας).

Η μελέτη που έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του δυτικού Οντάριο στον Καναδά συμπεραίνει ότι το ποσοστό των συγκρούσεων οχημάτων με οδηγούς που πάσχουν από αυτό το σύνδρομο μειώθηκε κατά το 1/3, αφότου οι οδηγοί υποβλήθηκαν σε θεραπεία για την ασθένειά τους.

Η άπνοια κατά τον ύπνο, που προκαλείται από τη στένωση των αεραγωγών οδών του πνεύμονα, επιφέρει διακοπή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οσοι ταλαιπωρούνται από τη νόσο αυτή, ροχαλίζουν πολύ δυνατά καθώς προσπαθούν να αναπνεύσουν και ξυπνούν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η διαταραχή μπορεί να προκαλέσει σοβαρή νωθρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και έχει σχέση με τον αυξημένο κίνδυνο των αυτοκινητικών ατυχημάτων λόγω της κακής οδήγησης.

Η θεραπεία που λέγεται "συνεχής θετική πίεση των αεραγωγών" γίνεται μέσω μιας ιατρικής συσκευής που ωθεί ελαφρά τον αέρα στους πνεύμονες, από μια μάσκα που φορά ο ασθενής κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Οι συγκρούσεις αυτοκινήτων από οδηγούς με πρόβλημα άπνοιας ανέρχονται σε ποσοστό 15% με 20% στο σύνολο των τροχαίων ατυχημάτων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.