ρήξη μήτρας | περιοδικο αναπηρια θεσσαλονικη | υπερτροφια μυοκαρδιου | α θαλασσαιμία | φλεβοκομβική ταχυκαρδία

Η άγνοια για τον προστάτη επικίνδυνη για τους άνδρεςΧιλιάδες άνδρες αγνοούν τα πρώτα σημάδια του καρκίνου του προστάτη και δεν επισκέπτονται το γιατρό τους, κάτι που μπορεί να κοστίσει ακόμη και τη ζωή τους, σύμφωνα με Ευρωπαϊκή έρευνα. Επιπλέον η αμηχανία που νιώθουν όταν αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα υγείας, καθυστερεί πολύ την απόφασή τους να ζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Η έρευνα έδειξε ότι το 17% που έχουν συμπτώματα ή ενοχλήσεις περιμένουν περισσότερο από ένα μήνα προτού κάνουν την πρώτη επίσκεψη στο γιατρό τους.

Παράλληλα η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη επηρεάζει το ένα τέταρτο των ανδρών πάνω από τα 40 και το ένα τρίτο των ανδρών άνω των 65 ετών.

Πολλοί άνδρες μάλιστα δε γνωρίζουν ούτε τι είναι ο προστάτης, ούτε τη λειτουργία του, την ώρα που ο καρκίνος στο συγκεκριμένο αδένα είναι μία από τις πιο συχνές μορφές της νόσου στους άνδρες.

Τα 2/3 των ανδρών νομίζουν μάλιστα, ότι ο συγκεκριμένος αδένας αποτελεί τμήμα του στήθους, του εγκεφάλου ή του εντέρου ενώ άλλοι πιστεύουν ότι ο ρόλος του είναι η ρύθμιση του σωματικού βάρους

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.