εγκυμοσυνη 5 εβδομαδων συμπτωματα | Ιογενης αμυγδαλιτιδα | λίγο αυξημένη αλκαλική φωσφατάση

Να απαγορευθεί η χρήση κρεατάλευρωνΑπαγόρευση χρήσης κρεατάλευρων για τη διατροφή των μηρυκαστικών και άλλα προληπτικά μέτρα καταπολέμησης της νόσου των τρελών αγελάδων πρέπει να λάβουν όλες οι χώρες, προειδοποιούν με ανακοίνωσή τους ειδικοί και αξιωματούχοι που έλαβαν μέρος σε Διεθνή διάσκεψη για την ασθένεια.

Περισσότεροι από 150 ειδικοί κτηνίατροι, ειδικοί τροφίμων και αξιωματούχοι που ασχολούνται με θέματα υγείας, αναγνώρισαν ότι ολες οι χώρες διατρέχουν τον κίνδυνο να αναπτυχθεί στο έδαφός τους η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών, γνωστή και ως νόσος των τρελών αγελάδων, όχι μόνο σε κοπάδια βοοειδών αλλά και στα πρόβατα και τις κατσίκες.

"Η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα διεθνές ζήτημα με δεδομένο ότι μολυσμένα από τη νόσο προϊόντα έχουν ήδη μοιραστεί σε όλη τη Γη μέσω του εμπορίου των κοπαδιών βοοειδών αλλά και υποπροϊόντων", αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των μετεχόντων ειδικών στην τετραήμερη διεθνή διάσκεψη.

"Οι χώρες δεν πρέπει να εφησυχάζουν σχετικά με τους κινδύνους να εντοπιστούν σε αυτές περιπτώσεις της νόσου. Οι περιορισμένες περιπτώσεις της νόσου καθώς και η περιορισμένη σχετικά εξάπλωσή της σε συνδυασμό με την μεγάλη περίοδο επώασης και τα μη συγκεριμένα κλινικά της συμπτώματα καλύπτουν τη σοβαρότητα του προβλήματος", προστίθεται στην ανακοίνωση των ειδικών.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από εκατό άνθρωποι στη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ιρλανδία έχουν πεθάνει ή εικάζεται ότι πέθαναν από τη νόσο αυτή (Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ η ονομασία της ασθένειας για τους ανθρώπους που είναι παραλλαγή της νόσου των τρελών αγελάδων) γιατί έτρωγαν επί μεγάλο χρονικό διάστημα κρέας που προήρχετο από μολυσμένα με τη νόσο ζώα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.