Τα οικιακά ατυχήματα προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούς

Τα ατυχήματα, στο χώρο του σπιτιού με απλά οικιακά αντικείμενα, που φαινομενικά είναι ακίνδυνα, έχουν αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό, ενώ με λίγη προσοχή τα περισσότερα από αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό New Scientist.

Καθημερινά, χιλιάδες άνθρωποι τραυματίζονται μέσα στο σπίτι. Οι ξεχασμένες ανοιχτές ηλεκτρικές συσκευές, η δηλητηρίαση από φυσικό αέριο και το ρεύμα είναι μερικά βασικά αίτια ατυχημάτων, αλλά σε αυτά έρχονται να προστεθούν και ατυχήματα με αντικείμενα, που ούτε καν μπορούν να προβλεφθούν.

Στην Αγγλία, 76 άνθρωποι την εβδομάδα, πεθαίνουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, ενώ τα ατυχήματα στο δρόμο είναι λιγότερα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πολλά μικρά παιδιά καίγονται από καυτά ποτά και φαγητά, στην προσπάθεια τους να τα πλησιάσουν και να τα πιάσουν. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τους, χτυπάνε σε γυάλινες επιφάνειες τραπεζιών ή άλλων αιχμηρών αντικειμένων και τραυματίζονται.

Αρκετά ακόμα ατυχήματα οφείλονται σε πτώσεις από σκάλες ή άλλες υπερυψωμένες επιφάνειες καθώς επίσης και σε γλιστρήματα στο μπάνιο, που μπορούν να αποβούν και μοιραία. Οι εκτεθειμένες κάλτσες και γραβάτες μπορούν να γίνουν αντικείμενα πνιγμού, αν αφεθούν ανεξέλεγκτα σε μικρά παιδιά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση