συμπτωματα ατυπης πνευμονιας | ουρια | 5η εβδομάδα εγκυμοσύνης | τενοντιτιδα αγκωνα φυσικοθεραπεια

Τα οικιακά ατυχήματα προκαλούν σοβαρούς τραυματισμούςΤα ατυχήματα, στο χώρο του σπιτιού με απλά οικιακά αντικείμενα, που φαινομενικά είναι ακίνδυνα, έχουν αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό, ενώ με λίγη προσοχή τα περισσότερα από αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό New Scientist.

Καθημερινά, χιλιάδες άνθρωποι τραυματίζονται μέσα στο σπίτι. Οι ξεχασμένες ανοιχτές ηλεκτρικές συσκευές, η δηλητηρίαση από φυσικό αέριο και το ρεύμα είναι μερικά βασικά αίτια ατυχημάτων, αλλά σε αυτά έρχονται να προστεθούν και ατυχήματα με αντικείμενα, που ούτε καν μπορούν να προβλεφθούν.

Στην Αγγλία, 76 άνθρωποι την εβδομάδα, πεθαίνουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, ενώ τα ατυχήματα στο δρόμο είναι λιγότερα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πολλά μικρά παιδιά καίγονται από καυτά ποτά και φαγητά, στην προσπάθεια τους να τα πλησιάσουν και να τα πιάσουν. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τους, χτυπάνε σε γυάλινες επιφάνειες τραπεζιών ή άλλων αιχμηρών αντικειμένων και τραυματίζονται.

Αρκετά ακόμα ατυχήματα οφείλονται σε πτώσεις από σκάλες ή άλλες υπερυψωμένες επιφάνειες καθώς επίσης και σε γλιστρήματα στο μπάνιο, που μπορούν να αποβούν και μοιραία. Οι εκτεθειμένες κάλτσες και γραβάτες μπορούν να γίνουν αντικείμενα πνιγμού, αν αφεθούν ανεξέλεγκτα σε μικρά παιδιά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.