πιθανοτητα αποβολης μετα απο παρηδεση | Πως κοβεται η ορεξη για φαγητο; | prothesi autiou

Προσοχή! Τα μωρά σας ακούνεΤα μωρά, από την ηλικία των 8 μηνών είναι ικανά να αναγνωρίζουν λέξεις και να ξεχωρίζουν την αρχή και το τέλος τους, χωρίς να τις μπερδεύουν με φράσεις που μπορεί να ακούγονται παρόμοια. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε επιστημονική ομάδα με επικεφαλή τον Dr.Peter W.Jusczyk, από το Johns Hopkins University στη Βαλτιμόρη.

Ο Dr.Jusczyk αναφέρει ότι ένα από τα προβλήματα που το μικρό παιδί καλείται να λύσει είναι η αναγνώριση της λέξης. Η ακουστική ικανότητα αποδεικνύεται απαραίτητη και αποτελεί την βάση όπου θα στηριχτεί και θα δομηθεί ολόκληρη η γλώσσα.

Οι επιστήμονες ασχολήθηκαν με μια σειρά από πειράματα για να κατανοήσουν την ικανότητα των βρεφών να αντιλαμβάνονται τις λέξεις και να τις διαχωρίζουν.

Επέλεξαν λοιπόν 24 μωρά και τα τοποθέτησαν σε ένα θάλαμο με μεγάφωνο, το οποίο ήταν συνδεδεμένο με ένα κόκκινο φως. Στην συνέχεια έκαναν γνώριμη στα παιδιά μια λέξη, που παιζόταν αρκετές φορές και για 30 δευτερόλεπτα από το μεγάφωνο. Μετά διάλεξαν φράσεις που περιελάμβαναν αυτή την λέξη και περίμεναν να δουν την αντίδραση των βρεφών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά παρουσίαζαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν άκουγαν την γνώριμη λέξη μόνη της, πάρα όταν συμπεριλαμβανόταν σε κάποια άλλη φράση ή πρόταση. Τα παιδία λοιπόν ήταν σε θέση να διαχωρίσουν τις λέξεις και να ξεχωρίσουν την μία από την άλλη. Εντούτοις τα βρέφη δυσκολεύονται περισσότερο να αντιληφθούν λέξεις που ξεκινούν με φωνήεντο παρά με σύμφωνο.

Η ικανότητα αντίληψης των λέξεων αποτελεί δείκτη της μετέπειτα κατανόησης της γλώσσας. Μωρά που δεν έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση του διαχωρισμού έχουν προδιάθεση σε προβλήματα σχετικά με την ανάπτυξη του λεξιλογίου και της γραμματικής, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Dr. Jusczyk.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.