εγκυμοσυνη ουρικο οξυ | μυλη κυηση | οιδημα βλεφαρων ομοιοπαθητικη | ti ine emaggioma sto sikoti

Παρέμβαση πανεπιστημιακών για τα μεταλλαγμένα τρόφιμαΤην αναστολή εισαγωγής και διάθεσης τροφών που προέρχονται από Γενετικώς Τροποποιημένους Οργανισμούς (ΓΤΟ), ζητεί από την πολιτεία, η Επιτροπή για την Εκτίμηση των Πιθανών Επιπτώσεων των Γενετικώς Τροποποιημένων Οργανισμών στην Υγεία του Ανθρώπου, η οποία απαρτίζεται από μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας.

Τα μέλη της Επιτροπής σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ζήτησαν να απαγορευθεί η πειραματική ή εκτεταμένη καλλιέργεια γενετικώς τροποποιημένων φυτών.

Ζήτησαν επίσης, η απελευθέρωση των ΓΤΟ στο περιβάλλον, να ανασταλεί για όσο διάστημα χρειαστεί ώστε να παραχθεί η αναγκαία τεχνογνωσία που θα εγγυάται τη μη πρόκληση βλάβης στην υγεία και το περιβάλλον.

'Η επιστήμη', πρόσθεσαν, 'δεν εξασφαλίζει σήμερα την εγγύηση αυτή'. Σε περίπτωση λάθους, είπαν, ή απρόβλεπτων αντιδράσεων, εξαιτίας της απελευθέρωσης των ΓΤΟ, δεν υπάρχει διαδικασία απόσυρσης όπως συμβαίνει με τα φάρμακα ή τα προϊόντα που αποδεικνύονται επικίνδυνα.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας κ. Ζαχαρίας Σινάκος, και μέλη ο αναπληρωτής καθηγητής Φαρμακολογίας κ. Γεώργιος Καρακιουλάκης, ο αναπληρωτής καθηγητής Βιολογίας- Γενετικής κ. Τάσος Κουράκης, ο επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής κ. Αλέξης Μπένος και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής- Γενετικής κ. Χαρίκλεια Χατζησεβαστού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.