Τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι ισότιμοι πολίτες

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες αντιμετωπίζονται και προβάλλονται από τα ΜΜΕ ως άτομα που χρήζουν οίκτου από την κοινωνία και όχι ως ισότιμοι πολίτες οι οποίοι έχουν πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις, επεσήμανε η καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Φ. Τσαλίκογλου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Κίνησης Πολιτών με θέμα “Ο πολιτισμός κατά του ρατσισμού”.

Για το λόγο αυτό κάλεσε τα ΜΜΕ να μην προβάλλουν μόνο τα προβλήματα που κυριαρχούν βέβαια στο συγκεκριμένο πληθυσμό, αλλά και όλες εκείνες τις δραστηριότητες τους οι οποίες τα αναδεικνύουν σε ισότιμους πολίτες.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα που παρουσίασε το μουσικό συγκρότηαμα “Αέρικα”το οποίο αποτελείται από σπουδαστές και απόφοιτους του ιδρύματος “Θεοτόκος”. Τα μέλη του συγκροτήματος τα οποία σύμφωνα με τον υπεύθυνο τους Κώστα Αντάρα ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και μέσω δισκογραφικής εταιρείας, μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους και τις ειδικές ανάγκες τους προωθώντας τη δύναμη τους για ζωή ακόμα και αν τα εμπόδια πολλές φορές δεν το επιτρέπουν.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση