Ψυχολογία της διατροφής pdf | εκτακτες συστολες καρδιας

Κυβερνητική απάντηση για τα μεταλλαγμένα προϊόνταΣτο θέμα των τροφίμων με μεταλλαγμένα προϊόντα που βρίσκεται στην επικαιρότητα, παρενέβη ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Ν. Χριστοδουλάκης, ο οποίος σε δηλώσεις τους επισήμανε ότι "τα ελληνικά προϊόντα έχουν αποδείξει την ποιότητα τους, ακολουθούν τις σύγχρονες απαιτήσεις διατροφής της υγιεινής διατροφής και θα πρέπει αυτό το κλίμα και αυτή την εγγύηση να την διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού".

Ο κ. Χριστοδουλάκης υπογράμμισε ότι η δημόσια υγεία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, απαιτεί ελέγχους, έγκυρη ενημέρωση και σωστά πληροφορημένους καταναλωτές και δεν προσφέρεται ούτε για ακροβασίες δημοσιότητας, ούτε για ενέργειες, οι οποίες πλήττουν ελληνικές επιχειρήσεις.

Οπως είπε ο κ.Χριστοδουλάκης, τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα μπορούν να κυκλοφορούν στην αγορά, εφόσον τηρούνται οι όροι για την ασφάλεια του καταναλωτή και δεν προκαλούνται αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Ο υπουργός Γεωργίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης, κατά τη συζήτηση επερώτησης βουλευτών του Συνασπισμού, για το θέμα των μεταλλαγμένων τροφίμων δήλωσε ότι πως η θέση της χώρας μας είναι ότι δεν ευνοούμε και δεν θα στηρίξουμε πολιτικές για καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, αλλά γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, όπως το καλαμπόκι και η σόγια, είναι εγκεκριμένα από την Ε.Ε.

Με αφορμή τον "Οδηγό Καταναλωτών" της Greenpeace, εξέδωσε ανακοίνωση και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), με την οποία επισημαίνει ότι η βιομηχανία τροφίμων έχει σαν καθημερινή της πρακτική να παράγει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια κάθε συσκευασία προϊόντος που βάζει στην κατανάλωση.

Η βιομηχανία τροφίμων αναφέρει ότι βρίσκεται στο προσκήνιο του επιστημονικού διαλόγου και της έρευνας γύρω από όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διατροφή και την ασφάλεια των τροφίμων.

Τέλος συνεχίζει η ανακοίνωση οι βιομηχανίες τροφίμων, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, έχουν επιλέξει την αποφυγή χρήσης Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στα προϊόντα τους".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.