Σοβαρες ιώσεις | βρογχικο ασθμα και διατροφη | διαιτα λαχανοσουπας | ισχαιμία μυοκαρδίου λόγω ζέστης

Τομάτες κατά της αρτηριακής πίεσηςΗ κατανάλωση τομάτας μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, χάρη στην αντιοξειδωτική ουσία λυκοπένιο την οποία περιέχει, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Soroka στο Ισραήλ. Το λυκοπένιο ανήκει στην ομάδα των καροτενοειδών, τα οποία είναι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει την προστατευτική δράση των αντιοξειδωτικών ουσιών, έναντι του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Στη συγκεκριμένη έρευνα, συμμετείχαν 20 ασθενείς, ηλικίας 40-65 ετών με ήπια υπέρταση. Στους ασθενείς αυτούς χορηγήθηκε αρχικά εικονικό φάρμακο για τέσσερις εβδομάδες και στη συνέχεια ένα εκχύλισμα τομάτας, για μία περίοδο οκτώ εβδομάδων.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν μείωση της συστολικής αρτηριακής πίεσης από τα 144 στα 135mg Hg, δηλαδή μέση μείωση κατά 9mg Hg. Επιπλέον παρατηρήθηκαν θετικές επιδράσεις στη διαστολική αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα και τις λιποπρωτεΐνες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.