Πιέζει για τις αμβλώσεις η Καθολική Εκκλησία

Oι επίσκοποι της Καθολικής Εκκλησίας σπεύδουν να επαναφέρουν το ζήτημα της τροποποίησης του νόμου για τις αμβλώσεις, μετά από την επικράτηση στις Ιταλικές εκλογές του συντηρητικού κόμματος του κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Συγκεκριμένα ο επίσκοπος Τζουζέπε Μπεστόρι, γραμματέας της Διάσκεψης των Ιταλών Επισκόπων, δήλωσε: ‘Το ό,τι επιθυμούμε την τροποποίηση δεν είναι καινούργιο. Τώρα είναι σειρά των πολιτικών να μας πουν εάν αυτή η τροποποίηση θα είναι δυνατή εντός της επόμενης θητείας της Βουλής’. Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Κοριέρε ντε λα Σέρα.

Οι Ιταλοί επίσκοποι ζητούν την ψήφιση νόμου που θα ‘ολοκλήρωνε τη διαδρομή ανάμεσα στο θάνατο και τη ζωή και δε θα έμενε στη μέση του δρόμου’, δήλωσε ο επίσκοπος Μπεστόρι εξηγώντας ότι ‘οι Ιταλοί επίσκοποι θα προτιμούσαν απλώς την κατάργηση του νόμου παρά τη βελτίωσή του αλλά εναπόκειται στους λαϊκούς χριστιανούς (στους πολιτικούς), να πουν εάν είναι δυνατή η επίτευξη αυτού του στόχου’.

Ο νόμος 194, που ψηφίσθηκε το 1978, επιτρέπει την άμβλωση, η οποία εθεωρείτο πριν ‘έγκλημα’, μέχρι τον τρίτο μήνα της κύησης. Μετά το χρονικό αυτό όριο η διακοπή της κύησης επιτρέπεται μόνο εάν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή ή η ψυχική υγεία της μητέρας.

Το δημοψήφισμα που οργανώθηκε τρία χρόνια μετά για την κατάργηση του νόμου για τις αμβλώσεις είχε το αντίθετο αποτέλεσμα αφού το 68% ψήφισε ‘όχι’ στην κατάργηση.

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος και η ηγεσία της Εκκλησίας διεξάγουν συνεχή εκστρατεία εναντίον των αμβλώσεων.

Το προεκλογικό πρόγραμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που εμμέσως υποστηρίχθηκε από την Καθολική Εκκλησία, δεν προέβλεπε την κατάργηση του νόμου αυτού , αλλά την ‘ενίσχυση των μέτρων υποστήριξης της μητρότητας και πρόληψης των αμβλώσεων’.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση