β χοριακη πεμπτη εβδομαδα | μελιταιος πυρετος και εγκυμοσυνη | αντιτετανικος ορος | σκωληκοειδιτιδα

Πιέζει για τις αμβλώσεις η Καθολική ΕκκλησίαOι επίσκοποι της Καθολικής Εκκλησίας σπεύδουν να επαναφέρουν το ζήτημα της τροποποίησης του νόμου για τις αμβλώσεις, μετά από την επικράτηση στις Ιταλικές εκλογές του συντηρητικού κόμματος του κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Συγκεκριμένα ο επίσκοπος Τζουζέπε Μπεστόρι, γραμματέας της Διάσκεψης των Ιταλών Επισκόπων, δήλωσε: 'Το ό,τι επιθυμούμε την τροποποίηση δεν είναι καινούργιο. Τώρα είναι σειρά των πολιτικών να μας πουν εάν αυτή η τροποποίηση θα είναι δυνατή εντός της επόμενης θητείας της Βουλής'. Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Κοριέρε ντε λα Σέρα.

Οι Ιταλοί επίσκοποι ζητούν την ψήφιση νόμου που θα 'ολοκλήρωνε τη διαδρομή ανάμεσα στο θάνατο και τη ζωή και δε θα έμενε στη μέση του δρόμου', δήλωσε ο επίσκοπος Μπεστόρι εξηγώντας ότι 'οι Ιταλοί επίσκοποι θα προτιμούσαν απλώς την κατάργηση του νόμου παρά τη βελτίωσή του αλλά εναπόκειται στους λαϊκούς χριστιανούς (στους πολιτικούς), να πουν εάν είναι δυνατή η επίτευξη αυτού του στόχου'.

Ο νόμος 194, που ψηφίσθηκε το 1978, επιτρέπει την άμβλωση, η οποία εθεωρείτο πριν 'έγκλημα', μέχρι τον τρίτο μήνα της κύησης. Μετά το χρονικό αυτό όριο η διακοπή της κύησης επιτρέπεται μόνο εάν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή ή η ψυχική υγεία της μητέρας.

Το δημοψήφισμα που οργανώθηκε τρία χρόνια μετά για την κατάργηση του νόμου για τις αμβλώσεις είχε το αντίθετο αποτέλεσμα αφού το 68% ψήφισε 'όχι' στην κατάργηση.

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος και η ηγεσία της Εκκλησίας διεξάγουν συνεχή εκστρατεία εναντίον των αμβλώσεων.

Το προεκλογικό πρόγραμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που εμμέσως υποστηρίχθηκε από την Καθολική Εκκλησία, δεν προέβλεπε την κατάργηση του νόμου αυτού , αλλά την 'ενίσχυση των μέτρων υποστήριξης της μητρότητας και πρόληψης των αμβλώσεων'.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.