στειροτητα παιδιου | κανει να σηκωνεις βαροι στην εφηβια | ανεμογκαστρι σε σκυλους | ηπατοτοξικότητα

Σινεμά πέρα από το φράγμα του ήχουΣε ένα πάγιο αίτημα των ανθρώπων με προβλήματα ακοής ανταποκρίνεται το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, με την προβολή τριών υποτιτλισμένων ελληνικών ταινιών, στις 25, 26 και 27 Μαΐου, στην αίθουσα Αστρον του δικτύου Φιλμσέντερ. Η προσπάθεια αυτή που εντάσσεται στο πρόγραμμα 'Σινεμά πέρα από το φράγμα του ήχου' φέρνει για πρώτη φορά τον εγχώριο κινηματογράφο κοντά σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο με τις εικόνες κοινό.

"Η τιμή της αγάπης" (1984) της Τόνιας Μαρκετάκη, "Λούφα και παραλλαγή" (1984) του Νίκου Περάκη και "Πέτρινα χρόνια" (1985) του Παντελή Βούλγαρη, είναι μόνο η αρχή της ιδέας του Κέντρου και συγκεκριμένα της σκηνοθέτιδας Λουκίας Ρικάκη.

Στη συνέχεια, με τη νέα σεζόν οι απογευματινές παραστάσεις στις αίθουσες του Φίλμσέντερ, που είναι διασκορπισμένες σε κομβικά σημεία της πρωτεύουσας θα διατίθενται σε προβολές υποτιτλισμένων ελληνικών ταινιών.

Το πρόγραμμα αυτό θα γενικευθεί σε όλη την επικράτεια με 23 ταινίες και η ανταπόκριση αναμένεται να είναι τεράστια αν κρίνει κανείς από τα φαξ που κατακλύζουν την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας, σχετικά με το θέμα.

Σήμερα ο πρόεδρος της, Κωνσταντίνος Γαργάλης, στη νοηματική γλώσσα, είπε: "Οι εικόνες ζουν και υπάρχουν πολύ πέρα από τους ήχους. Εμείς ζούμε από τις εικόνες γι' αυτό και το σινεμά βρίσκεται πολύ κοντά μας". Και είναι επίσης αλήθεια, ότι όλα αυτά τα χρόνια, οι κωφοί (25.000 στη χώρα μας), δεν είχαν καμιά επαφή με τον ελληνικό κινηματογράφο, παρά μόνο με τον ξένο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.