καρκινος στο λεπτο εντερο | λοιμωξη αναπνευστικου | αναμεσα σε μηνισκο και εσω πλαγιο | ανο και κατω κοιληα

Σινεμά ο παράδεισος για τις καπνοβιομηχανίεςΟι καπνοβιομηχανίες χρησιμοποιούν τη βιομηχανία του κινηματογράφου του Hollywood για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους μέσω της μεγάλης οθόνης και μέχρι να ληφθούν μέτρα για την απαγόρευση της διαφήμισης των τσιγάρων μέσω του κινηματογράφου, αυτός θα παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά μέσα προώθησης του καπνίσματος, εξυπηρετώντας τα οικονομικά συμφέροντα της καπνοβιομηχανίας.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τεύχος Μαρτίου του επιστημονικού περιοδικού Tobacco Control.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι μελέτησαν 1.500 έγγραφα που αφορούν τη σχέση της καπνοβιομηχανίας με τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, η προβολή του καπνίσματος στον κινηματογράφο, ενώ σημείωσε μείωση κατά τις δεκαετίες του '70 και του '80, παρουσιάζει σημαντική αύξηση από τη δεκαετία του '90.

Η καπνοβιομηχανία αρνείται το ό,τι συνεχίζει την προβολή του καπνίσματος μέσω του κινηματογράφου, το οποίο όμως αρνούταν και κατά τη δεκαετία του '80, που ήταν γνωστό ότι γινόταν, σύμφωνα με τους συγγραφείς της έρευνας, Δρ. Stanton A. Glantz από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και C. Mekemson από το American Lung Association του Sacramento.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι από τη δεκαετία του '70, η καπνοβιομηχανία πληρώνει πολλά και προσφέρει δωρεάν προϊόντα, προκειμένου να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή προβολή του καπνίσματος στη μεγάλη οθόνη.

Κατά τη δεκαετία του '80, οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες Philip Morris, RJ Reynolds, American Tobacco Company και Brown and Williamson, προσπαθούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσω των κινηματογραφικών ταινιών.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.