σπινθηρογραφημα καρδιας | ιογενης ιωση | φαρμακα για φλεβιτιδα | ορθοσκοπηση πονος | οιδημα στη μυτη

Oικολογικές διακοπές με το WWFΚατασκηνώσεις εθελοντικής εργασίας στις περιοχές όπου εκπονεί προγράμματα προστασίας της ελληνικής φύσης, οργανώνει όπως κάθε χρόνο και φέτος το καλοκαίρι το WWF Ελλάς. Στόχος των θερινών κατασκηνώσεων είναι να κατανοήσουν πληρέστερα οι εθελοντές το έργο του WWF Ελλάς στην Ελληνική φύση και να συμμετάσχουν ενεργά στη λειτουργία του προγράμματος. Γι αυτό και το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από την πρωινή εργασία, συζητήσεις και περιηγήσεις από το επιστημονικό δυναμικό του WWF Ελλάς. Σε κάθε κατασκήνωση συμμετέχουν 15 άτομα - 13 εθελοντές και 2 ομαδάρχες - μέλη του WWF Eλλάς, ηλικίας 19-35 ετών.

Η διαμονή γίνεται σε κτιριακές εγκαταστάσεις των τοπικών φορέων. Το ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής αποτελεί ευθύνη των εθελοντών της ομάδας με συντονισμό των ομαδαρχών. Επιφυλάσσονται όμως στους συμμετέχοντες και γαστριμαργικές εκπλήξεις σε τοπικές ταβέρνες. Οι περιηγήσεις στην ευρύτερη περιοχή των κατασκηνώσεων θα γίνονται κυρίως με τα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς, και τα οχήματα των προγραμμάτων.

Φέτος θα πραγματοποιηθούν επτά κατασκηνώσεις κατά την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου:

Δέλτα Αξιού, 12/7-26/7:

Διάνοιξη μονοπατιού κατά μήκος του ποτάμιου δέλτα, κατασκευή ξύλινου φράχτη, σήμανση της προστατευόμενης περιοχής. Διαμονή στο Τοπικό Κέντρο Πληροφόρησης για το Δέλτα Λουδία-Αξιού-Αλιάκμονα και Αλυκής Κίτρους που βρίσκεται στο Δήμο Χαλάστρας.

Αμπελόκηποι Ζακύνθου, 16/7-30/7:

Καθαρισμός βιοτόπου θαλάσσιας χελώνας, συλλογή και ταξινόμηση βιοτικών και αβιοτικών στοιχείων από τις προστατευόμενες παραλίες. Προτεραιότητα έχουν άτομα που ασχολούνται με το κλάδο της βιολογίας. Διαμονή στο δημοτικό σχολείο των Αμπελοκήπων.

Λίμνη Κερκίνη, 17/7-31/7:

Κατασκευή τεχνητών φωλιών για υδρόβια πουλιά, περίφραξη προστατευόμενης περιοχής. Διαμονή στο κλειστό γυμναστήριο της Βυρώνειας Κερκίνης.

Δέλτα Εβρου, 31/7-13/8:

Καθαρισμός ποταμού Λουτρού, σήμανση και συντήρηση μονοπατιού. Διαμονή σε δασικό κατάλυμα της περιοχής του Λουτρού.

Περιοχή Πρεσπών, 2/8-16/8:

Αναστήλωση του παλαιού νερόμυλου της περιοχής, συντήρηση των παρατηρητηρίων. Διαμονή στο δημοτικό σχολείο του Αγ. Γερμανού.

Κάτω Πεδινά Ζαγορίου, 7/8-21/8:

Καθαρισμός και συντήρηση των μοναδικών πλακόστρωτων μονοπατιών της περιοχής. Διαμονή στο δημοτικό σχολείο των Κάτω Πεδινών.

Λευκίμμη Έβρου, 16/8-30/8:

Συντήρηση και σήμανση του παλαιού μονοπατιού της περιοχής. Διαμονή στο Κέντρο Πρόνοιας του χωριού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.