πριξιμο δεξια ανω κοιλια | πονος στο εντερο | δέκατα θερμοκρασία | κυηση μυλη

Κατάλογο με φάρμακα χωρίς συνταγή γιατρού ετοιμάζει ο ΕΟΦΚατάλογο με φάρμακα που θα χορηγούνται χωρίς συνταγή γιατρού, ετοιμάζει ο ΕΟΦ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για φάρμακα όπως παυσίπονα ευρείας χρήσης, αντιβηχικά πόσιμα διαλύματα, αλοιφές και μια σειρά άλλων φαρμάκων, που αφορούν ήπιες καταστάσεις.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την κ. Καραχάλιου από τον ΕΟΦ μας ανέφερε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός των φαρμάκων που θα δίνονται χωρίς συνταγή γιατρού, ενώ τα συγκεκριμένα φάρμακα θα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε ερώτηση που κάναμε αν θα πωλούνται και εκτός φαρμακείων, η κ. Καραχάλιου μας ανέφερε ότι όχι μόνο δεν έχει αποφασισθεί κάτι τέτοιο το οποίο θα άλλαζε τον τρόπο διακίνησης των φαρμάκων στην Ελλάδα, αλλά αυτή τη στιγμή γίνεται ένα πρώτο βήμα να δημιουργηθεί κατάλογος φαρμάκων που δεν θα απαιτούν συνταγή γιατρού, ενώ θα γίνουν επόμενες συζητήσεις για το αν αυτά τα φάρμακα θα βγούν από την διατίμηση και θα ελευθερωθούν οι τιμές τους, πράγμα το οποίο δεν έχει συζητηθεί ακόμα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.