εχει γυναικολογικη κλινικη το νοσοκομειο αγιοι αναργυροι | αντιβιωση για οξεια αμυγδαλιτιδα

Συνέδριο σύγχρονης νευροχειρουργικής στην ΚωOι νεώτερες εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και την καλύτερη αντιμετώπιση του υδροκεφάλου της παιδικής ηλικίας και των ηλικιωμένων, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της νευροχειρουργικής θα παρουσιαστούν στο 15ο Πανελλήνιο Νευροχειρουργικό Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στη Κω.

Παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου, θα διεξαχθεί και το 3ο Διεθνές Σεμινάριο Υδροκεφάλου. Οι σημαντικές αυτές εκδηλώσεις γίνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και διοργανώνονται από την Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία σε συνεργασία με το Ιατρικό Κολέγιο του Πανεπιστημίου της Virginia των ΗΠΑ, στο οποίο προΐσταται ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής κ. Anthony Marmarou.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας καθηγητής κ. Δ. Σακάς σε σχετικό δελτίο τύπου τόνισε ότι η σύγχρονη τεχνολογία είναι πλέον στα χέρια των Ελλήνων νευροχειρουργών ώστε να καλύπτεται ολόκληρο το φάσμα της νευροχειρουργικής και επεσήμανε την ανάγκη για ορθολογικότερη οργάνωση των νευροχειρουργικών υπηρεσιών στη χώρα μας και την πλήρη εναρμόνιση τους με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Ο γραμματέας του συνεδρίου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας κ. Π. Μαριάτος αναφέρθηκε στο Υδροκέφαλο και επεσήμανε ότι σε ένα ποσοστό 10% των ασθενών που διαγιγνώσκονται ότι πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας, η πραγματική αιτία των προβλημάτων τους είναι ο υδροκέφαλος.

Η θεραπεία του υδροκεφάλου είναι κυρίως χειρουργική, είτε με διάνοιξη των οδών κυκλοφορίας του Εγκεφαλονωτιαίου υγρού, είτε με τοποθέτηση βαλβίδας που ρυθμίζει την ενδοκρανιακή πίεση.

Οι ασθενείς που πάσχουν από υδροκέφαλο παρουσιάζουν διαταραχές της παραγωγής, κυκλοφορίας και απορρόφησης του φυσιολογικού υγρού που περιβάλλει, προστατεύει και θρέφει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό και ονομάζεται εγκεφαλονωτιαίο υγρό. Ο υδροκέφαλος προσβάλλει όλες τις ηλικίες, αλλά ιδιαίτερα την βρεφονηπιακή και τους ηλικιωμένους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.