Πόδι του Αθλητή (Athlet’s Foot) | τι προκαλει αρρυθμιες | εσω πλαγιος | σπασιμο φτερνας | κυστεις σπληνος

12ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό ΣυνέδριοΣτη γονιδιακή θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα, που αποτελεί την ελπίδα του μέλλοντος, στρέφονται τώρα οι επιστήμονες και εμφανίζονται αρκετά αισιόδοξοι για τα αποτελέσματά της. Παράλληλα νέες βρογχοσκοπικές τεχνικές, όπως η βρογχοσκόπηση με ανοσοφθορισμό, αλλά και ο προσδιορισμός κυτταρικών δεικτών στα πτύελα ασθενών, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του πνεύμονα.

Εξ άλλου τα νέα χημειοθεραπευτικά σχήματα, που χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια, έχουν συμβάλλει στην αύξηση της επιβίωσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν από την ομάδα καρκίνου του πνεύμονα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κατά τη διάρκεια των εργασιών του 12ου Πανελληνίου Πνευμονολογικού Συνεδρίου, που διεξήχθη πρόσφατα στην Αθήνα, με την επισήμανση, ότι η επίπτωση του

καρκίνου του πνεύμονα έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία πενταετία σ’ όλο το δυτικό κόσμο και στη χώρα μας. Σήμερα αποτελεί την τρίτη αιτία θανάτου γενικότερα και την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο για άνδρες και γυναίκες στις ανεπτυγμένες χώρες. Η αύξηση αφορά κυρίως στις γυναίκες και συσχετίζεται άμεσα με την αύξηση της καπνιστικής συνήθειας.

Λόγω της χαμηλής επιβίωσης της νόσου σε προχωρημένο στάδιο, η έρευνα έχει στραφεί στην πρώιμη διάγνωση. Τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες μελέτες στην Αμερική και την Ευρώπη, όπου εφαρμόζεται μια νέα απεικονιστική τεχνική, η spiral αξονική τομογραφία χαμηλής δόσης ακτινοβολίας για την έγκαιρη ανίχνευση καρκινικών όγκων στον πνεύμονα.

Στη χώρα μας παρόμοια μελέτη γίνεται από την ομάδα για τον καρκίνο του πνεύμονα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Όπως τονίστηκε στο συνέδριο ο ρόλος του πνευμονολόγου σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντικός τόσο στον τομέα της πρόληψης με τη δημιουργία αντικαπνιστικών ιατρείων, όσο και στον τομέα της πρώιμης διάγνωσης και σύγχρονης θεραπείας των ασθενών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.