Για ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα Υγείας

Η δημιουργία ενός ανθρωποκεντρικού μοντέλου παροχής υπηρεσιών πρόληψης, φροντίδας και αποκατάστασης, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μεμονωμένου πολίτη και της τοπικής κοινωνίας και θα εξασφαλίζει την υγεία και στο πιό απομακρυσμένο χωριό, είναι ο στόχος του χάρτης Υγείας και Πρόνοιας που προωθείται μέσα από τη μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας.

Ο νέος αυτός χάρτης Υγείας παρουσιάσθηκε σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με κεντρικούς ομιλητές την υφυπουργό Υγείας κ. Χ. Σπυράκη, και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας, κ. Σ. Θεοδωρόπουλο.

Οπως υποστήριξε η υφυπουργός πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα που βασίζεται σε τεχνολογίες Γεωγραφικών και Πληροφοριακών συστημάτων για τη συλλογή και διαχείριση στοιχείων από διάφορες πηγές και θα χρησιμοποιηθεί από την πολιτική ηγεσία, απ’ όσους ασχολούνται με το χώρο αυτό, αλλά και στον κάθε Ελληνα πολίτη.

Με τον Χάρτη Υγείας θα υπάρχει σαφής και αξιόπιστη πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στο χώρο αυτό και παράλληλα, η πληροφόρηση αυτή, θα συμβάλει και στην αναβάθμιση του τομέα της υγείας, την οικονομική προσέγγιση και ορθολογική διαχείριση του συστήματος.

Με την ολοκλήρωση του Χάρτη Υγείας επιτυγχάνεται η αποκέντρωση της Υγείας, με πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση τα Περιφερειακά Συμβούλια Υγείας (ΠΕΣΥ).

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση