μηροι που βρισκονται | συμπτωματα υπερπροπονησης | lp α λιποπρωτεινη | απονευρωση | συνδρομο ευερεθιστου εντερου

Η αισθητική του προσώπου αφορά και τον ΟδοντίατροΤην ανάγκη του ασθενή που δεν θέλει απλά τη θεραπεία των δοντιών του, αλλά και τη βελτίωση της εικόνας του στόματος και του προσώπου του, επεσήμανε ο αναπληρωτής καθηγητής Οδοντιατρικής στο Α.Π.Θ. κ. Αργύρης Πισιώτης, μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο Αισθητικής Οδοντιατρικής που γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο σύγχρονος οδοντίατρος είναι σε θέση να καθοδηγήσει τους ασθενείς του προς την αισθητική βελτίωση, που αυτοί επιζητούν, προτείνοντας λύσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες, οι οποίες θα προστατέψουν τα δόντια από δυσάρεστες συνέπειες.

Οπως εξήγησε ο κ. Πισιώτης, ο ολικά νωδός ασθενής πέρα από την έλλειψη των δοντιών έχει να αντιμετωπίσει και την παραμόρφωση του προσώπου του έξ' αιτίας, αφ΄ενός της μείωσης του κάθετου ύψους του προσώπου και αφ΄ετέρου της έλλειψης υποστήριξης στα χείλη και τις παρειές του, υποστήριξη που παρείχαν τα δόντια τα οποία έχασε δίνοντάς του όψη γεροντική (γεροντικό προσωπείο).

Οι οδοντοστοιχίες που πρέπει να κατασκευάσει ο οδοντίατρος δεν έχουν σκοπό να αποκαταστήσουν μόνο τη δυνατότητα της μάσησης, αλλά και τη φυσική εμφάνιση του προσώπου. Για να γίνει αυτό πρέπει να ακολουθηθούν κανόνες για την τοποθέτηση των δοντιών σε τέτοια θέση, που να εξυπηρετείται και η μάσηση και η φυσική εμφάνιση του προσώπου, κατέληξε ο κ. Πισιώτης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.